GLEDAO JE STARI VEĆESLAV TU ŠARENU KOLONU

[FOTO GALERIJA] Holjevka s novim rekordom Lise Christine Nemec!

Danas je u Zagrebu održana prva “Holjevka”, cestovna utrka na 10 km u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza. Utrka je uspješno održana, a ukupno je sudjelovalo oko 650 trkačica i trkača.

Na startu na Mostu slobode već je bilo jasno da će sudionici moći uživati u jednoj od najljepših vizura grada Zagreba – avenija, fontane, NSB, Lisinski i u daljini tornjevi katedrale i Medvednica. Sve se ovo izvrsno vidjelo, jer dan je bio vedar, sunčan ali i prohladan.

Među trkačima i trkačima na utrci je nastupilo i oko 150 polaznika Policijske akademije i djelatnika MUP-a koji su pokazali dobru tjelesnu pripremljenost.

Najvažniji sportski uspjeh na Holjevki ostvarila je naša najbolja dugoprugašica Lisa Christina Nemec koja je stazu od 10 km istrčala za 32:56 min i tako za jednu sekundu popravila svoj hrvatski rekord na 10 km na cesti. Kod žena druga je ciljem prošla Matea Matošević (35:46 min), a treća Sandra Bogdanović (42:00 min).

– Ovo mi je bila trening utrka u sklopu priprema za Boston maraton. Osim toga, 28. ožujka trčat ću polumaraton u Pragu. Zadovoljna sam s pripremama koje sam odradila u Portugalu, tamo sam jako dobro trenirala i nadam se da ću to pokazati u Bostonu. – izjavila je nakon utrke Lisa Christina Nemec.

Kod muškaraca najbrži je bio Srđan Samardžić (BiH) koji je bio u sveukupni pobjednik utrke s vremenom 32:06 min. Kod muškaraca na drugo i treće mjesto plasirali su se Ivica Mucak (34:51 min) te Igor Mitrović (34:54 min).

I nama je bilo lijepo dok smo fotografirali utrku. Ne događa se često usred dana stajati pored spomenika Većeslavu Holjevcu i čuti samo korake trkača i cvrkut ptica.

REZULTATI

 


 


Autor: (c) 3sporta /zm/md

Nema postova za prikaz