DIVAN JARUNSKI DAN

[FOTO GALERIJA] Polumaraton Starek – Matošević i Fak prvaci Hrvatske

Na današnjem 29. Polumaratonu Ivan Starek nastupilo je više od 400 trkačica i trkača koji su trčali tri kruga oko Jaruna. Po gotovo savršenom vremenu, koje je samo na kratko kvario slab vjetar, nastupilo je više od 400 polumaratonki i polumaratonaca.

Najbrži su bili Danijel Fak iz AK Maksimir, koji je polumaraton istrčao za 1:09:32 h te Matea Matošević iz AK Agram koja je ciljem prošla za 1:17:38 h – oboje su ovim rezultatima postali novi prvaci Hrvatske u ovoj disciplini.

– Bila je ovo utrka za koju sam se pripremao cijelu sezonu, a posebno zadnjih četiri mjeseca otkad su svi treninzi bili ciljani upravo za nju. Sama utrka je prošla skoro pa savršeno jer mi se za nju sve poklopilo, od nekih treninga koji su služili kao neka vrsta provjere desetak dana ranije, do spavanja noć prije trke, zagrijavanja i svih drugih bitnih stvari. Na utrci mi je 9 km pomagao moj prijatelj i budući klupski kolega Karlo Sušilović s kojim sam dogovorio prolaze prije utrke i on je sve savršeno pogodio. Zadnjih 12 km sam išao solo i super sam se osjećao sve do 18. km, kada su nastupili sitni problemi, ali ni u jednom trenutku mi tempo nije padao ispod 3:20 min/km i time moram bit izuzetno zadovoljan. Prolazak kroz cilj i činjenica da sam postao prvak Hrvatske i istrčao rezultat za koji nisam mislio da ću ikad u životu biti u stanju istrčati, ispunila me velikom srećom i ponosom. Ovim putem bih htio zahvaliti svom bivšem treneru Elviru Rakipoviću i sadašnjem treneru Slavku Petroviću bez kojeg mislim da moji rezultati ne bi bili mogući, ”zecu” na utrci Karlu Sušiloviću kojeg sam već spomenuo i svojoj supruzi i sinu koji su mi najveća potpora u trkačkoj karijeri. – izjavio je za 3sporta novi prvak Hrvatske Danijel Fak.

Matea Matošević

U muškoj konkurenciji drugo mjesto zauzeo je Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin) s vremenom 1:13:09 h, a treće Zoran Žilić (AK Koprivnica) s vremenom 1:13:51 h. Kod žena druga je bila Barbara Belušić iz AK Istra Pula (1:18:32 h), a treća Nikolina Stepan iz AK Svetice (1:22:23).

Održana je i utrka za mlađe kategorije i studente KIF-a na 5 km. Uspješan organizator utrka bio je AK Maksimir.

Rezultati @ stotinka.hr

Sponzor velike foto galerije s više od 1.500 fotografija s utrke je GARMIN Hrvatska. Fotografije možete preuzeti i koristiti ih za osobne potrebe.

Utrka na 5 km


 


 

Polumaraton


 


 

 

Autor: 3sporta // Photo: (c) 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz