KROS LIGA GLOBETKA 2014 - 1. KOLO, SUBOTA, 25. SIJEČNJA 2014.

[FOTO] Globetka već u prvom kolu s preko sto trkača!

Rekordan odaziv već u prvom kolu ovogodišnje kros lige u Globetki nije iznenadio organizatore iz redova AK Međimurja, budući da je trčanje sve više popularno i zastupljeno kao vrlo učinkovit oblik rekreacije na ovim prostorima. No da će se po prohladnom vremenu praćenim jakim sjevernim vjetrom te na iznimno teškoj stazi, u kojoj su dominirali blato i snijeg, okupiti čak 102 trkačice i trkača, nitko nije očekivao.

Da se dobar glas o održavanju kros lige u Globetki daleko čuje, dokazuje i ovaj odličan odaziv s mnogo novih imena koji su se prvi puta susreli s organiziranim trčanjem u sjeverozapadnom dijelu Čakovca.

U ukupnom su poretku najbrži bili Martin Srša i Ivana Antolković na duljoj stazi od 7,8 km te Filip Turk i Nina Dobša na stazi duljine 3,6 km. Osim najboljih, u ukupnom poretku po kategorijama najbolji su bili: na 7,8 km Luka Dodlek (juniori), Martin Srša (seniori M-20), Marijan Huzjak (seniori M30), Mario Horvat (veterani M40), Stjepan Koraj (veterani M50), Ivan Patafta (veterani M60) i Stjepan Bernat (veterani M70).
Kod juniorki na istoj stazi najbolji plasman bilježi Lucija ŽbuljMajda Horvat je najbrža seniorka u kategoriji Ž20, Ivana Antolković (seniorke Ž30) i Božica Horvat (veteranke Ž40). Na kraćoj stazi od 3,6 km kod juniora je najbrži bio Filip Turk, Tadej Pajtler u konkurenciji seniora M20, Goran Mihinjač (seniori M30), Goran Kočiš (veterani M40), Zvonko Horvatić (veterani M50) te Zvonimir Tumpić (veterani M60). U ženskoj konkurenciji kod juniorki najbrža je bila Nina Dobša, Andreja Hoblaj (seniorke Ž20), Ivanka Horvat (seniorke Ž30) te Danijela Škrobar (veteranke Ž40). 
Ovogodišnja liga ponovo će imati osam kola ravnomjerno raspoređenih tijekom cijele godine, a drugo je na rasporedu u utorak 11. ožujka s početkom u 17 sati. Povoljnije vremenske prilike tada bi mogle privući još veći broj sudionika koji će imati gotovo mjesec i pol dana za skupljanje kondicije i još bolju pripremu za nove trkačke poduhvate.

Kros_Liga_Globetka_2014_Rezultati_1_kolo.pdf 

 


 


Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz