VRUĆA LJETNA NOĆ

[FOTO] GRAWE Noćni maraton odveo trkače u neki drugi svijet

GRAWE Noćni Maraton po šesti je put na zagrebački nasip privukao mnoge trkače i trkačice, ali i gledatelje i navijače. Taj pravi sportski party trajao je do dugo u noć, sve uz zvuke dobre glazbe, vatromet i puno, puno kilometara.

 

Kao i do sad, prije utrke su mnogi marljivo skupljali kilometre koji su pretvoreni u donaciju u dobrotvorne svrhe. Svake put trčimo za neku drugu skupinu, a ovaj put je sto tisuća kuna GRAWE Hrvatska donirao Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 „Pokretali smo prethodnih godina mnogo značajnih promjena u svojoj okolini, a sada želimo omogućiti djeci s amputacijom donjih ekstremiteta da ostvare svoje osnovno pravo – pravo na igru i isti početak. Kao osiguravajuće društvo, na vrh ljestvice prioriteta stavljamo život i zdravlje te je naša odgovornost da svima pružimo potporu i motivaciju u ostvarenju pozitivnih promjena. I ove godine nam je glavni cilj kroz PoKRENI izazov pokrenuti ljude iz naše okoline na zajedničko prikupljanje kilometara koje ćemo pretvoriti u donaciju za kupovinu posebnih proteza za djecu uz pomoć kojih će moći potrčati – kazala je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d.

 

Rezultati

Večer na nasipu bila je dosta sparna, no dobrih rezultata nije nedostajalo. Prva na redu bila je Desetinka (4.2 km). Pobjedu je odnio Milan Ljubojević iz BiH (14:07), drugi je bio Domagoj Buzjak (14:27), a treći Igor Visinski (15:01). Najbrža djevojka bila je Petra Jakopović (17:08), iza nje stigla je Ivana Mirković iz BiH (17:26), a kao treća je završila Petra Katanec (18:25).

Četvrtinka, odnosno 10.5 km bila je brza i uzbudljiva. Pobijedio je Danijel Peček (38:51). „Organizacija je bila dobra, a atmosfera na startu i cilju zabavna, kao i inače. Prije trke sam se malo bojao gužve na nasipu, ali je zapravo bilo dobro. Visoku temperaturu popratili su brojnim okrjepama i super volonterima, a i navijanje je bilo odlično kao i zadnjih nekoliko godina“ – rekao nam je Danijel nakon utrke. Iza njega je stigao Nikola Štefanić (39:12), a treće mjesto osvojio je Darko Drakula (40:07).

Kod djevojaka je pobjeda nadmoćno pripala Tei Faber (45:12): „Sve mi je bilo super. Volim večernje utrke, a odgovara mi i nešto viša temperatura. Okrjepe i navijanje bili su odlični.“ Kao druga je na cilj Antonija Žalac (48:25), a kao treća Doris Blažević (49:42).

Na polumaratonu je najbrži bio Filip Piškulić (1:24:58). „Vremenski uvjeti bili su teški, na stazi je bilo dosta sparno. Drugi mi je krug bio dosta teži od prvoga jer sam se morao probijati kroz ostale trkače, ali navijanje je bilo fenomenalno i to mi je dalo snage da dam sve od sebe. Jako sam zadovoljan, održao sam tempo koji sam planirao, a drago mi je i da smo trčali u humanitarne svrhe“ – Filipovi su doživljaji. Drugo mjesto pripalo je Dinku Soliću (1:25:43) i treće Darku Marasu (1:26:56).

Najbrža polumaratonka jučer je bila Ines Mahovlić (1:38:11), kao druga je u cilj utrčala Tena Filipović (1:48:33), a treće mjesto osvojila je Tijana Gligić iz BiH (1:49:08).

3/4 maratona (31.5 km) činila su tri kruga oko nasipa, a najbrže ih je istrčao Davor Vidović iz BiH (2:05:50). Drugi je iza njega stigao tek nakon više od sedam minuta, a bio je to Damjan Dabović (2:13:06). Treće mjesto pripalo je Ivanu Gotalu (2:14:56).

Silvia Šimunović odnijela je uvjerljivu pobjedu kod žena (2:24:39), a drugo mjesto osvojila je njena klupska kolegica Lana Vodopija (2:33:14). Kao treća je u cilj utrčala Ivana Miholjek Pavlinić (2:34:28).

Na glavnoj pozornici – maratonu – slavio je brzi ultramaratonac Matija Zadravec (2:57:13). Nakon četiri kruga po nasipu kao drugi je završio Tihomir Cenko (2:58:28), zatim smo imali veliki razmak – skoro 18 minuta – a onda je kao treći dotrčao Miroslav Marković (3:16:23).

Na maraton se jučer odlučilo samo sedam pripadnica ljepšeg spola. Legendarna Veronika Jurišić zauzela je prvo mjesto (3:29:23), druga je bila Katica Rumbočić (3:33:19), a treće mjesto s gotovo pola sata zaostatka osvojila je Anita Štefić (4:02:54).

SVI REZULTATI

Čestitamo svima!

Piše: Martina Đođo
Foto: 3sporta.com

Nema postova za prikaz