ZIMSKE LIGE IZA NAS

[FOTO] Klubovi Jastreb 99 i Izohipsa istrčali iz zime – jedni uzbrdo, drugi uz kartu i kompas

Foto: Milan Beuk

Još dvije zimske lige privedene su svome kraju – brdska liga Japetić i orijentacijska Zimska liga. Dok su Jaskanci vozili i trčali makadamom ili planinarskom stazom od Kolarićeve kleti do vrha Japetić, orijentacisti su se razmiljeli od zagrebačkog, preko samoborskog i jaskanskog, pa do turopoljskog područja.

 

Po 180 sudionika na svakoj ligi pokazatelj su da za prave outooraše nema zime.

 

Nikola Smolić postavio novi rekord kratke staze

Zimska liga “Vina Kolarić Japetić“ u organizaciji AK Jastreba 99, ove je zime održana po 17. put. Od 18. studenog do 17. veljače protegnulo se 11 trkačkih i biciklističkih kola, na kratkoj i dugoj trkačkoj stazi te MTB stazi. Ukupno je sudjelovalo preko 150 trkača i 30 biciklista. Svako je kolo startalo iz kleti “Šumski dvor” obitelji Kolarić u Svetoj Jani, a cilj je bio planinarski dom na Japetiću. Dok su duga trkačka i biciklistička staza pokrivale 11 kilometara, većinom makadama, kratku stazu činila su 2,7 kilometra planinarske staze. Sve su kategorije imale oko 500 metara uspona.

Na dugoj stazi kod žena najbolje sud bile Zorica Cvanciger, Mirjana Kolar i Ivana Radović, a kod muškaraca Nikica Vrabac, Mladen Lišnjić i Goran Stanojević.

Kratku stazu osvojile su Dina Kuiš, Marija Simeonov i Vesna Brajak, a među muškima najbolji su bili Jože Župan, Stane Duh i Stjepan Jandrečić.

Kao najbolje biciklistice pokazale su se Miroslava Krzmanović, Oana Bacanu i Larisa Šoln, a u muškom poretku to su bili Zvonimir Brleković, Zoran Zorko i Hrvoje Vešligaj.

Zanimljivo je spomenuti da je ove godine Nikola Smolić postavio novi rekord kratke staze s vremenom 21:16 minuta.

UKUPNI POREDAK I REZULTATI

Foto: Milan Beuk
Foto: Milan Beuk
Foto: Milan Beuk
Foto: Milan Beuk
Foto: Milan Beuk

 

Orijentacija i trčanje kao dobitna kombinacija

Zimska liga u organizaciji Marija Štambuka i Matije Razuma iz SU Izohipse odvijala se u deset kola uz pomoć karte i kompasa. Radilo se o sedam pojedinačnih orijentacijskih utrka te tri štafete različitih dužina i kategorija. Od 18. studenog do 17. veljače orijentacijski se 180 trkača snalazilo zagrebačkim, samoborskim, jaskanskim i turopoljskim područjima.

Najveća bitka za postolje vodila se među muškarcima u A kategoriji. Na kraju se dvostrukom pobjedom, u štafeti i pojedinačno, okrunio Dražen Gadžić.  U tijesnom bodovnom rasponu za drugo i treće mjesto izborili su se Goran Vodopija i Horvat Lobel. Među ženama, prošlogodišnju pobjednicu Moniku Kovaljesko, s trona su skinule nova pobjednica Iva Štambuk te druga Mirja Pavić i smjestile ju na treću poziciju.

U kategoriji B plus iznenađenja nije bilo – Ivan Bublić, Tihomir Dugi i Francisco Delgado redom su odnijeli prva tri mjesta. Među ženama Olga Jerković Perić je odnijela svoju petu pobjedu, a na drugom i trećem mjestu završile su Daniela Popović Budi i Mirka Jakšić.

U B kategoriji, Vladimir Tribunović je i prije posljednjeg kola imao osiguranu pobjedu, dok se Stipe Predanić upravo ondje izborio za drugo mjesto ukupno. Treće mjesto zauzeo je Hrvoje Dasović. Među ženama, na postolje su očekivano stale Zdenka Petra Štambuk, Paula Pavlin i Srebrenka Vuk.

Među muškarcima na C stazi, Martin Meštrović je ukupnu pobjedu potvrdio zadnjim kolom, a drugo i treće mjesto zauzeli su dva Noe, Kolarek i Kelc. Sve stepenice postolja zauzele su djevojke iz OK Kapele koje su se borile međusobno, dok je preokret u zadnjem kolu napravila Petra Dasović i s trećeg skočila na prvo mjesto, dok je Lucija Hercigonja završila druga, a Melissa Drobić treća.

Po pitanju štafete, u A kategoriji tim “Izohipsteri” u trećoj su sezoni, nakon puno borbe, napokon došli do ukupne pobjede. Drugo mjesto osvojila je ekipa “Knoll 86’ers”, dok su kao treći završili “The Art of Burek”. Na B stazi “AgDarac” već na drugom kolu imali su osiguranu pobjedu, kao i tim “Pomalo“ drugu poziciju. To je otvorilo vrata “Ježekima“ za pobjedu na posljednjem kolu i provlačenje na treće mjesto u ukupnom poretku.

POREDAK POJEDINAČNO
POREDAK ŠTAFETA

Zajednička fotka za kraj lige, ispred šume u kojoj će se održati 100% Trail – autor Ivan Bublić
Olga Jerković Perić – autor Viktor Pavić
Glavni organizatori – autor Ivan Bublić
Dražen Gadžić – autor Viktor Pavić
C kategorija – autor Ivan Bublić
Štafeta A kategorija – autor Ivan Bublić

Piše: Martina Maloča

- Marketing -

Nema postova za prikaz