ORGANIZATORIMA SAMO POHVALE

[FOTO] Krapinski cener – hladno za prste, toplo u srcu

Jučer je u Krapini održano drugo izdanje utrke “Krapinski cener”. Uz standardnu utrku od 10 km, trkačice i trkači su mogli trčati i pola ove dužine – polucener.

Hladno vrijeme, tek koji stupanj iznad ništice, nije omelo brojne sudionike iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja da dožive lijepu stazu, izvrsno druženje i super organizaciju članova Trkačkog kluba maraton Krapina.

Često se organizatori utrka muče sa smještajem sudionika, svlačionicama, podjelom obroka i slično. Krapinci ovo rješavaju jednostavno – trkačicama i trkačima na raspolaganju je bila infrastruktura obližnje osnovne škole gdje su se mogli presvući, ostaviti stvari i dobiti zasluženu okrepu – grah i kuhano vino. Škola je od starta/cilja udaljena dvjestotinjak metara i pokazala se kao idealno mjesto za ugrijati se poslije utrke.

Kako smo i naveli, održane su dvije utrke, cener (10 km) i “polucener” (5 km). Na dužoj utrci najbrži je bio Zoran Žilić (AK Koprivnica) s vremenom 33:10 min, drugi je bio Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin) 33:20 min, a treći Nikola Špoljar (AK Sljeme) koji je 10 km istrčao za 34:18 min. Kod žena je pobijedila Ivana Svetić Kasović, članica AK Dinamo Zrinjevac s vremenom 39:05 min, druga je bila članica AK Force Silvija Šimunović (41:59 min), a treća Gabrijela Šalković iz AK Ka Tim s vremenom 42:22 min.

Na poluceneru poredak prva tri je: Matija Lukina (16:29 min), Ivica Mucak (17:06 min), Nikola Škvorc (17:13 min), svi trojica članovi AK Rudolf Perešin. Kod žena poredak prve tri na 5 km je: Petra Jakopović (AK Agram, 21:50 min), Maja Purgar Ivka (24:06 min), Marija Jakeljić (Run.hr, 24:59 min).

Prijave za utrku ove su godine zatvorene par tjedana prije njenog održavanja, ukupno je bilo više od 500 prijavljenih, a nešto manje ih je nastupilo.

Rezultati


 


 

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz