U IVANOVCU TRKAČI PRKOSILI KIŠI

[FOTO] Kros utrka povodom Dana Ivanovca

Na prvoj utrci u Ivanovcu okupilo se šezdeset i šestero sudionika koji su trčanjem i hodanjem obilježili Dan mjesta Ivanovec. Inicijativa koju je pokrenuo Stjepan Bernat, poznati dugoprugaš iz Ivanovca, uspjela je po vrlo lošim vremenskim uvjetima, jer su se hodači i trkači iz Međimurske i Varaždinske županije odazvali u velikom broju unatoč jakoj kiši.

U glavnoj utrci na 8 km sudjelovalo je trideset i šestero trkačica i trkača a ciljem su prvi prošli Martin Srša iz G.Koncovčaka, Igor Goričanec iz Svete Marije i Tihomir Cenko iz Ludbrega kod muškaraca te Božica Horvat i Lidija Levačić iz Čakovca i Mirjana Mlinarić iz Preloga u konkurenciji žena. U utrci na 2,5 km nastupilo je 19 trkač(ic)a a najbrži su bili Mario Horvat iz Malog Mihaljevca, Mihael Mavrin iz Belice, te Lovro Žbulj iz Čakovca u muškoj i Lucija Horvat iz Malog Mihaljevca, Tina Tkalec iz Savske Vesi i Ingrid Štefičar iz Varaždina u ženskoj konkurenciji. U hodanju na 2,5 km sudjelovalo je 11 hodač(ic)a  a prva tri mjesta zauzeli su Goran Mihinjač iz Čakovca, Tin Toplek iz Ivanovca i Stjepan Petek iz Ivanovca te Andreja Talan i Elizabeta Petek iz Ivanovca i Renata Kutnjak – Kiš iz Preloga
 
Podršku za uspjeh ovoj manifestaciji koja je za cilj imala promociju trčanja i hodanja u prirodi dali su i međimurski Župan Matija Posavec, koji je i sam sudjelovao u utrci na 8 km, predstavnica Zavoda za javno zdravstvo dr. Renata Kutnjak – Kiš svojim nastupom na 2,5 km a nazočan je bio i prvi čovjek i  predsjednik Mjesnog odobora Ivanovec Tihomir Žbulj
 
Manifestacije koje za cilj imaju doprinos zdravlju građana dobrodošle su i sve ih je više na prostoru Međimurske a i susjednih županija, pa je za pozdraviti inicijativu Stjepana Bernata koji je u svom Ivanovcu okupio najbolje trkače iz sjeveozapadne Hrvatske a istovremeno i građane rekreativce željne organiziranog kretanja u prirodi.
 
Nakon Ivanovca trkače čeka dugo toplo ljeto u kojem u Međimurju neće izostati ovakve trkačke manifestacije. Naime u Prelogu (Marina) će se tijekom cijelog ljeta od 27.6. do 29.8. svakog petka održavati Ljetna kros liga Prelog 2014 a prvo kolo je na rasporedu već ovog petka s početkom u 19 sati. Zadnji tjedan kolovoza, u utorak 26.8., održat će se 6. kolo kros lige Globetka a u subotu 30.8. tradicionalna utrka Grada Mursko Središće. Trkačice i trkači na taj način imati će prilike za redovito “održavanje” i tijekom ljeta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz