CENTAR ČAKOVCA PUN TRKAČICA I TRKAČA

[FOTO] Na 7. Utrci grada Čakovca 278 sudionika

Sedmoj po redu Utrci grada Čakovca, koja se svake godine krajem svibnja održava povodom Dana grada, odazvao se rekordan broj od 278 trkačica i trkača. Broj trkača na ovoj sportskoj manifestaciji svake se godine povećava, a ovom prilikom tome je doprinijelo i lijepo vrijeme te odlična organizacija Atletskog kluba Međimurje.

U glavnoj utrci na 5.000 m pobjednici su ponovo bili Mađari i to prvi puta Bene Barnabas kod muškaraca i prošlogodišnja pobjednica Zita Kacser kod žena, a oboje su članovi Benedek Teama.

U ostalim kategorijama pobijedili su: U utrci u kolicima na 600 m najbrži je bio Miro Zorković član DDICP Čakovec, kod kadekinja na 1000 m Nina Dobša iz Čakovca članica AK Međimurje, kod kadeta Filip Turk iz Čakovca (AK Međimurje); najbrža juniorka je Tajana Židov iz Hemuševca (AK Međimurje) a junior Domagoj Rašan iz Koprivnice (Podravski list).

U utrkama za građanstvo kod žena na 1500 m pobijedila je Laura Pajtler iz Sv Urbana (AK Ptuj), a kod muškaraca na 3000 m najbrži je bio Branko Levanić iz Varaždina (TK Marathon 95).

U glavnoj utrci na 5000 m trčali su i veteranke i veterani, a po kategorijama najbrži su bili: u konkurenciji veteranki 40-49 godina Renata Korošic iz Nedelišća (TK Marathon 95), veterani 40-49 godina Ivan Čorba iz Varaždina (TK Marathon 95); veterani 50-59 godina Ivan Novak iz Poljane Biškupečke (individualac); veterani 60-69 godina Dragan Nedelkovski iz Nedelišća (AK Međimurje) i veterani 70 godina i stariji Slavko Stokrajec iz Trnovca Bartolovečkog (AK Gojanec).

Organizator je posebno zadovoljan jer su se na stazi koja je počela i završila na Trgu Republike mogla vidjeti mnoga nova trkačka ali već poznata lica naših sugrađana. Pokrovitelji natjecanja Grada Čakovec i Međimurska županija također su imali svoje predstavnike na utrci. Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač trčao je u utrci građana na 3000 m a dožupan Matija Posavec nastupio je u utrci seniora na 5000 m. Utrku su podržale i tvrtke, a posebno se iskazao Euroherc koji je osigurao majice za “najbrže” natjecatelje te TZ Čakovec, ETIC dig. tiskara, Printex, Pak plus i Cvjećarnica Iris

Trčanje kao vrlo jednostavan ali vrlo učinkovit oblik stjecanja fizičke kondicije sigurnim koracima u sve većem broju dolazi na ove prostore, a ovogodišnja Utrka Grada upravo je to i pokazala. AK Međimurje i Zbor atletskih sudaca Međimurja svojom su suradnjom dali veliki doprinos u ostvarivanju toga cilja i u idućoj godini još će spremniji dočekati ovu utrku. A za što bolju pripremu svim sadašnjim i potencijalnim trkačima i dalje se pruža mogućnost redovitog trčanja i nastupanja na utrkama koje organizira AK Međimurje. Jedna od takvih je i Kros liga Globetka, u kojo se trči 7800 m, a peto od ukupno osam kola održati će se već u utorak 18. 06. s početkom u 19 sati. 

Rezultati_-_Utrka_grada_Cakovca_2013.pdf

 

 


 


Autor: 3sporta / Mario Dobša

Nema postova za prikaz