VARAŽDIN UVIJEK DOBAR DOMAĆIN

[FOTO] Na BROOKS Varaždinskom polumaratonu više od 500 trkača

Jučer je u Varaždinu više od 500 trkačica i trkača odlučilo na najbolji mogući način proslaviti Europski dan bez automobila i ispratiti ljeto – trčanjem. Oko 350 ih je nastupilo na polumaratonskoj utrci (21.1 km), stotinjak na utrci građana na 5 km te šezdesetak djece na utrkama na 400 i 800 metara.

Izvrsni organizatori 19. BROOKS Varaždinskog polumaratona tradicionalno su bili domaćini iz TK Marathon 95 Varaždin – uigrana ekipa koja brzo i efikasno producira kvalitetan događaj za sve sudionike. Generalni sponzor Sport-Janus d.o.o., zastupnik za BROOKS, Enervit i Jomu pomogao je organizaciju utrke brojnim nagradama. Osim za one najbolje, pravu sportsku majicu Joma dobili su svi natjecatelji, a dovoljno je reći da majica u maloprodaji košta više od vrijednosti uplaćene startnine.

Natjecateljski dan započeo je utrkama djece na 400 i 800 m, a onda je u 10 sati označen start utrka na 5 km i 21.1 km. Staza polumaratonske utrke vodi kroz grad, a onda ga napušta i ide pomalo dosadnom sporednom cestom, sa samo jednim usponom – nadvožnjakom. Nadamo se da će organizatori uspjeti za iduću godinu, kada se održava jubilarni, 20. polumaraton,  odobrovoljiti Policiju da se utrka vrati na gradske ulice kroz najljepše barokne “kulise” Hrvatske.

Utrka na 5 km nije bila odlučena do ulaska na stadion Sloboda, gdje su sve trkačice i trkači otrčali posljednjih 400 m utrke. U prostor stadiona zajedno su ušli Tomislav Kukec, Josip Dragun i Matija Grabrovečki, a utrka se odlučivala u zadnjih nekoliko stotina metara gdje je finišem Kukec uspio ostaviti prateći dvojac i pobijediti s vremenom 16:15 min. Kod žena najbrža je bila Urška Martinec (19:49 min), a na drugo i treće mjesto plasirale su se Hilda Heller i Silvia Šimunović.

Ove je godine izostala navala stranih “brzanaca”, ali pobjedu na polumaratonu ipak je odnio Mađar Tamas Nagy (mada bi se za njega već moglo reći da je domaći natjecatelj. Polumaratonsku stazu suvereno je savladao za 1:10:52 h, a drugi i treći bili su Zoran Žilić (AK Kvarner-Autotrans Rijeka) i Milorad Vojvodić (AK Sljeme Zagreb). Kod žena, kojih je nastupilo čak 87, najbrža je bila Matea Matošević (AK Agram Zagreb) s vremenom 1:21:10 h. Druga je bila Aleksandra Fortin (SD Nanos Podnanos), a treća Veronika Jurišić (AK Sljeme Zagreb).

Ovogodišnje izdanje Varaždinskog polumaratona bit će zapamćeno po najvećem broju sudionika do sada, njih više od 500, što jasno potvrđuje – DUGOPRUGAŠKO TRČANJE JE HIT!

 

Rezultati na stranici TK Marathon 95 

 

Sponzor foto galerije s utrke 19. BROOKS Varaždinskog polumaraton je BROOKS. Fotografije u albumima možete preuzeti i koristiti za osobne potrebe – nakon prikaza željene fotografije samo kliknete na nju i snimite je .

Sve fotografije možete pronaći i na Facebook stranici 3sporta.

 

Dječje utrke


 


 

Start i prvi kilometri (5 km i 21.1 km)


 


 

5 km cilj


 


 

21 km


 


 

Autor: 3sporta / foto: Z. Mikašek, M. Duspara

Nema postova za prikaz