NIJE ČUDNO - PUNOLJETAN JE!

FOTO Najmasovniji Varaždinski polumaraton do sad

Skoro tri stotine polumaratonki i polumaratonaca danas se natjecalo na Varaždinskom polumaratonu, jednoj od najbolje organiziranih cestovnih utrka u Hrvatskoj. Brojka je ovo koja se iz godine u godinu povećava i opravdava sav trud i vrijeme koje su u utrku uložili članovi Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina.

Trkačice i trkače jutro je u Varaždinu dočekalo oblačnim i prohladnim vremenom bez vjetra, ili drugim riječima – idealnim vremenom za trčanje! Sunce se na mahove pojavljivalo tek kada su ciljem prošli gotovo svi. Glavna “baza” ove utrke i ujedno mjesto gdje je start i cilj, jest stadion Sloboda, a posebnost ove utrke je i to da se prije cilja trči jedan (neki kažu “počasni”) krug po atletskoj stazi. Inače sama staza ove utrke koja ima međunarodni certifikat o svojoj duljini, prolazi dijelom gradom, a onda napušta grad do obližnjeg mjesta (tu je, kažu polumaratonci – dosadno), a onda se vraća natrag do stadiona, ali drugim putem.

No, dan nije počeo s (polu)maratoncima. Natjecali su se prvo oni najmlađi – djeca. Trčali su na atletskoj stazi stadiona, oni najmlađi na 400 m, a oni malo stariji na 800. I tu se ponovila jedna “naša” priča koja je simptomatična na gotovo svim utrkama; što starija djeca  – to manje natjecatelja. Sve je prošlo u redu, bez padova, s ponekim razočaranjem i suzom, ali i s puno veselja onih najbržih. Nakon njih na stazu su trebali izaći osobe u invalidskim kolicima, ali na žalost pojavio se samo jedan – Drago Šulek. Njemu čestitamo, a voljeli bi da iduće godine na stazi bude u brojnom društvu.

U 10 sati ispred stadiona označen je start glavne utrke, polumaratona (21.1 km) i utrke građana na 5 kilometara. Glavnu utrku ove godine, za razliku od prošle, nisu vodili crnoputi lakonogi trkači iz Afrike, ali je utrka ponovno privukla goste iz Mađarske. Tako su prva dva mjesta osvojili Mađari – pobijedio je Zsolt Koszlar s vremenom 1:09:20, drugi je bio Roland Adok (1:10:28), a s trećim se mjestom, iako u izvrsnom vremenu, morao pomiriti naš najuspješniji natjecatelj na ovoj utrci, Nikola Mikulić (AK aviokarte.hr, 1:10:36).

U ženskoj je konkurenciji bilo posve drugačije – pobijedile su naše djevojke! Prva je ciljem prošla Dubravka Vešligaj (AK Veteran, 1:27:55) koja je utrku trčala neoporavljena od viroze s kojom se bori nekoliko dana. Druga je bila domaća trkačica, Valentina Belović (TK Marathon 95, 1:28:31), a treća Ana Gudalović (AK Sljeme, 1:31:54).

 

Na utrci na 5 km najbrži su bili Karlo Sušilović, Ivica Mucak i Domagoj Rašan u muškoj te Paula Konopka, Urška Martinec i Tanja Samardžić u ženskoj konkurenciji.

Utrka je, kao i svake godine do sad, imala međunarodni karakter – nastupili su trkačice i trkači iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, SAD-a…

Na kraju treba pohvaliti izvrsnu organizaciju utrke TK Marathon 95 i pozvati sve na iduće izdanje u isto vrijeme nagodinu! 🙂


Osim velike foto galerije s više od 850 fotografija koje možete pogledati ovdje i na našoj Facebook stranici, na utrci smo snimili i video koji možete pogledati ovdje.

 

Pratite nas, preporučite nas! Smile

REZULTATI:

POLUMARATON SVI      EKIPNO 

POLUMARATON M/Ž

POLUMARATON KATEGORIJE

UTRKA 5 km

DJECA 400m

DJECA 800m

OSOBE S INVALIDITETOM

 

 


 


 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz