SVA PROLJETNA GODIŠNJA DOBA

FOTO Održan 5. Savski Brooks polumaraton

Kao da smo predosjećali i u najavi 5. Savskog Brooks polumaratona pomalo šaljivo parafrazirali stihove Bijelog Dugmeta i napisali – “bit će blata, stihovi će teći”. Upravo je tako bilo na današnjem petom izdanju Savskog polumaratona koji je uspješno organizirao AK Sljeme Zagreb.

Utrka je malo “patila” na brojnosti iz dva razloga – dan ranije je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, a i vrijeme nije bilo baš idealno. Nakon kiše koja je padala kroz noć, staza je na mjestima bila natopljena vodom, a smjenjivali su se oblaci, malo kiše, vjetra – sva proljetna godišnja doba u jednom danu.

Održane su dvije utrke, ona glavna na 21.1 km i rekreativna utrka na pet kilometara, a trčalo se po savskom nasipu, omiljenom trkačkom poligonu zagrepčana. Na polumaratonu je nastupilo 232 natjecatelja, od kojih 45 žena. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Krešo Babić (AK Maksimir) u vremenu 1:21:43, drugi je bio Jurica Posavec (BK Sveta Nedelja), a treći Teo Sintić (Cres). Kod žena je pobijedila Marija Vrajić (AK Maksimir) s vremenom 1:27:37, a iza nje su ciljem prošle Nikolina Šustić (Trail Running Croatia) i Gabrijela Šalković (AK KA-TIM).

Na kraćoj utrci na 5 km nastupilo je više žena no muškaraca – od 77 natjecatelja bilo je 43 žene i 34 muškarca. Najbrži su bili Josipa Livaković i Edo Rajčević.

Za pohvalu je brza obrada rezultata za koje se brine racebase.hr.

Rezultati polumaraton

Rezultati 5 km

 


 


 

Autor: 3sporta / foto: Marko Duspara

Nema postova za prikaz