STRANCI DOMINANTNI

FOTO: Održana jubilarna 20. Turopoljska utrka

Dvadeseta jubilarna Turopoljska utrka održana je danas u Velikoj Gorici. Više od 220 natjecateljica i natjecatelja na polumaratonu i više od 110 na utrci na pet kilometara potvrdilo je renome ove dugovječne utrke.

Osim toga, nastupili su i školarci pa se ukupna brojka natjecatelja značajno penje. Utrku je otežavao vjetar koji je u Gorici već tradicionalan “partner” trkačima – kao da je svake godine vjetrovito na dan utrke.

I ove su godine nagrade privukle strane trkačice i trkače pa su tako na polumaratonu sva tri mjesta u muškoj konkurenciji osvojili Mađari. Pobjednik László  Tóth istrčao je 21,1 kilometar za 1:06:36 h što je lijepo vrijeme za početak sezone cestovnih utrka. Drugi je ciljem prošao Zsolt  Koszar (1:07:05), a treći Erkolo Ashenafi, prošlogodišnji pobjednik Turopoljske utrke (1:09:57 h). Od domaćih trkača najbrži je bio Zoran Žilić (1:10:35 h) na četvrtom mjestu.

Kod žena najbrže su bile dvije Slovenke i Mađarka. Pobijedila je Daneja Grandovec (1:18:25 h), druga je bila Helena Javornik (1:18:36 h), a treća Reka Batai (1:20:16 h). Od naših trkačica najbrža je bila Marija Vrajić (1:20:28 h) na četvrtom mjestu u ženskom poretku.

Naši su “došli na red” u utrci na 5 kilometara – kod muškaraca trojica najboljih bili su Dražen Dinjar, Ivica Mucak i Josip Dragun, a kod djevojaka Paula Konopka, Anja Arbanas i Slavica Marasović, sve tri iz mlađih kategorija.

Utrka se boduje za New Balance cestovni kup.

 

Rezultati polumaratona 21,1 km

Rezultati 5 km

 


 


Autor: 3 sporta / foto: Marko Duspara, Jagoda Gorišić

Nema postova za prikaz