15 DRŽAVNIH REKORDA U ČAKOVCU

FOTO Održano Otvoreno PH u atletici za veterane

Organizaciju ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske za veteranke i veterane preuzeo je Atletski klub Međimurje, a natjecanje je održano na atletskim borilištima stadiona SRC Mladost u Čakovcu.

Natjecanje je bilo otvorenog tipa pa su se za medalje osim u konkurenciji za prvaka Hrvatske za medalje borili i naši susjedi iz Slovenije i Mađarske. Nastupilo je 130 natjecatelja koji su bili svrstani u čak deset starosnih kategorija i to: 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, i 75 godina u ženskoj i muškoj konkurenciji…….

Broj natjecatelja na veteranskim atletskim smotrama sve je veći, a Čakovec je nastavio taj pozitivan trend i pokazao da su nastupi atletičara u starijim kategorijama primjer kako i nakon sportske karijere u kojoj su postignuti najbolji rezultati, postoji način da se redovito vježba i ostane u sportu, na hvalu vlastitom zdravlju te kao primjer i podrška generacijama koje dolaze. Organizator AK Međimurje i Zbor atletskih sudaca Međimurja dobro su se pripremili i odlično odradili natjecanje a zadovoljstvo na licima starih i novostečenih prijatelja potvrdilo je ovu tvrdnju. Nije ni čudo kada je većina takmaca kući ponijelo lijepe uspomene, osobne rekorde i zaslužena odličja. U Čakovcu se u dva dana mogao vidjeti velik broj bivših državnih prvaka i reprezentativaca, što je i rezultiralo obaranjem čak petnaest državnih rekroda, dok bi neki od postignutih rezultata mogli konkurirati i na evropskim i svjetskim veteranskim prvenstvima. Jedan od takvih rezultata je i onaj Ivone Jerković seniorske državne rekorderke i članice AK Dinamo Zrinjevac Zagreb koja je u 36. godini skočila motkom 3,65, Slaven Žimbrek iz istog kluba bio je nepobjediv i za mlađe takmace, a u 48 godini života istrčao je 12,09 na 100 m i 24,76 na 200 m! Još impresivniji rezultat je 68 godišnjeg Branka Tepšića koji je odsprintao 14,08 sek na 100 m! 

ODLIČNI MEĐIMURCI Za domaćina prvaci države su postali: Dragan Nedelkovski u kategoriji M60 u utrci na 800 m. Stjepan Koraj (M50) u utrci na 5000 m, Zvonko Horvatić (M50) u utrci na 800 m, Božo Srpak  (M40) u utrci na 5000 m, Nenad Novak (M35) u utrci na 100 m, bacanju kugle i diska, Davor Križaić (M35) u utrkama na 200 i 400 m, , Dejan Dokleja u skoku u dalj i skoku u vis, Aleksandar Žbulj (M35) u skoku s motkom i bacanju gire, Damir Dokleja u troskoku bacanju diska, Božica Horvat (Ž40) u utrkama na 200 m i 5000 m, štafeta AK Međimurje na 4 x 100m u sastavu Aleksandar Žbulj, Davor Križaić, Dejan Dokleja i Nenad Novak, te 4 x 400 m  Stjepan Koraj, Ivan Goričanec, Anđelko Trojko i Zvonko Horvatić koja je ujedno postavila i novi državni rekord. Među troje plasirali su se još i Branko Todorović (M50) srebrni u bacanju gire i kladiva te brončani u bacanju kugle i diska, Anđelko Trojko (M55) srebrni na 200 m, Mario Horvat (M35) srebrni na 5000 m, Ivan Goričanec (M50) srebrni na 800 m i brončani na 1500 m. AK Nedelišće je također imao svoje predstavnke i to Sanju Marciuš koja je osvojila dvije zlatne medalje, u bacanju kugle i koplja te Milenu Vizinger srerbnu u bacanjima kugle, koplja i diska. 

VETERANI NA PRVENSTVU EUROPE I BALKANA. Najbolji veterani Hrvatske u Čakovcu su obavili generalnu provjeru za ovogodišnje prvenstvo Europe koje se održava na tromeđi Njemačke, Češke i Poljske u njemačkom Zittau od 16. -19. kolovoza a nakon toga i balkanske veteranske atleske igre u turskom Izmiru od 21-23. rujna. 

REZULTATI

 


 


Autor: Mario Dobša // AK Međimurje

Nema postova za prikaz