KAD EMILI KAŽE “SIR!“

[FOTO] Otok Pag Trail – brojanje kilometara i ovčica, okrepa sirom i medom te poziranje uz kamen i more

Otok Pag Trail s razlogom je prozvan utrkom sira. Ne znamo kako se na ovom, trećem kolu Coastal & mountain trails lige, 300-tinjak sudionika uopće uspjelo maknuti od obilja lokalnih delicija na startu/cilju te na okrepama koje su nudile pravi paški sir i domaće štrudle. U svakom slučaju, trčali 11 ili 24 kilometra, trkačima na otoku Pagu nije se skidao osmijeh s lica.

 

Za to sve, zaslužni su Općina Kolan i njeni stanovnici, kao i pogled na azurno plavi Jadran dok su natjecatelji trčali paškim makadamom i kamenjarom. Osim onih koji su malo ozbiljnije pohrlili za rezultatom i mališana koji su srčano potrčali u svojoj utrci mjestom; mnogi sudionici na kraćoj stazi, od samog starta dali su si vremena i odlučili uživati u sunčanom danu i svemu što Pag nudi.

Uzeli su svoj pomladak za ruku i ljubimce uz nogu te, među stadima ovaca koje se sunčaju na otočkom kršu potražili maskotu utrke Emili, ne bi li s njom ulovili pokoji kadar.

 

A u lovici s Emili pobijedili su…

Kraća utrka naziva “Blue“ iznosila je 11 kilometara s 265 metara visine, a na njoj je nastupilo 240 trkačica i trkača. Među 94 muškarca u igri lovice s Emili, najbrži je bio Ante Špaleta u vremenu 59:08 minuta. Danijel Salopek rekao je “Cheese!“ u cilju gotovo četiri minute kasnije i zauzeo drugu poziciju, dok treći Mate Oljica dolazi nakon 1:03 sata na stazi.

Prva žena Zvonimira Milevčić utrčava u cilj nakon 1:13 sata u utrci sira, Vanja Petrović slijedi ju u razmaku tri minute, dok treća od 142 žene, Sanja Goić utrku završava za 1:24 sat.

Kategorija Green iznosila je 24 kilometra sa 430 metara uspona, a imala je 44 finišera. Najbrža od 18 žena bila je Marija Kurta. Njoj su trebala 2:27 sata za savladati paški makadam i krš, a drugoj Ani Kriste 2:41 sata. Vedrana Brnčić u cilj dolazi pet minuta iza nje i zauzima treću poziciju.

Na istoj dužini nastupilo je 26 muškaraca, a najveći slavljenik bio je Eugen Zorić. Njemu je da zavlada stazom, trebala minuta manje od dva sata. Ivica Sedlar završava drugi u roku 2:10 sata, a Tomislav Maleš treći za 2:17 sata.

 

Odlazak s otoka punih ruku i puna srca

Uz to, bodovalo se i po dobnim kategorijama, a uslijedile su bogate i originalne nagrade. Također, sve sudionike u cilju su dočekale finišerske medalje s motom utrke “Say cheese and run!“. Tu je bilo i obilje autohtonih otočkih proizvoda i suvenira, koje su sudionici mogli ponijeti sa sobom kući kao uspomenu na dobru atmosferu i savršen dan na Otok Pag Trailu.

 

REZULTATI

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Otok Pag Trail

- Marketing -

Nema postova za prikaz