ŠIROKE ULICE VODE ME U GRAD

[FOTO] Otrčana Holjevka – užitak trčanja s pogledom na Sljeme

Sa zagrebačkog Mosta slobode danas je u 11 sati krenula druga Holjevka, proljetna cestovna utrka na 10 km koju organizira Zagrebački atletski savez.

Više od 750 trkačica i trkača istrčalo je dva kruga po 5 km, nakon starta krenuli su prema Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, tamo se okrenuli, produžili preko mosta do Velesajma i natrag. Cilj utrke bio je u lijepom ambijentu parka Bundek.

Od prvih metara čelnu je poziciju zauzeo Srđan Samardžić iz BiH koji je prednost stečenu u prvim kilometrima zadržao do kraja i odnio uvjerljivu pobjedu. Za 10 km Holjevke trebalo mu je 32:10 min. Na drugo mjesto plasirao se četrdesetpetogodišnji Ivan Androić, član AK Sljeme koji je očito u izvrsnoj formi, vrijeme: 35:24 min. Trećeplasirani kod muškaraca bio je Antonio Đurčević koji je utrku završio za 36:04 min.

Kod žena je bilo neizvjesnije, veliki dio utrke zajedno su istrčale Lucia Kimani iz BiH i Matea Parlov, članica AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb. No, spremnija je očito bila Matea Parlov koja je trčala i jučer, na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu u Koprivnici, gdje je također pobijedila u utrci na 4 km. Njen konačan rezultat Holjevke je 37:11 min, dok je Lucia Kimani cilje prošla pola minuta kasnije. Na treće mjesto plasirala se Kimberly Remine s vremenom 40:28 min.

Utrka je imala i humanitarni karakter – dio prihoda od utrke uplaćen je na račun Zaklade policijske solidarnosti, a na utrci je sudjelovao i velik broj polaznika Policijske akademije i djelatnika MUP-a.

Rezultati: https://results.sporthive.com/events/6112207773285325824/races/1

VIŠE OD 2.300 FOTOGRAFIJA S UTRKE NALAZI SE U NAŠOJ FOTOGALERIJI I NA FACEBOOK STRANICI 3sporta.

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz