TRKAČKI NAKIT

[FOTO] Otvorena izložba trkačkih medalja Siniše Marekovića

Siniša Mareković široj je javnosti najpoznatiji po svojim svakodnevnim fotomontažama u dugovječnoj rubrici „komnetar“ na portalu net.hr. No, nama trkačima poznatiji je po finišerskim i pobjedničkim medaljama koje već godinama dizajnira za mnogobrojne utrke u Hrvatskoj, a i šire.

 

Njegov dugogodišnji rad nagrađen je sada i prvom izložbom trkačkih medalja ikad održanom u Hrvatskoj, a koja je jučer otvorena u zagrebačkom Muzeju za suvremenu umjetnost.

Izloženo je 99 medalja, a prilika je ovo za sve koji vole trkačke medalje da na jednom mjestu vide gotovo sve medalje koje je Siniša dizajnirao. Tu su cijele kolekcije medalja noćnog maratona, Hendrixa, Sljemenskog maraton te velika kolekcija medalja Hrvatska trči liga.

– Kada sam počeo raditi medalje nisam mislio da ću ih ukupno napraviti niti za popuniti jedan stalak, kamoli za postavljanje ovakve izložbe. No, godinama se skupilo toliko raznoraznih kreacija da je bilo vrijeme da se sve skupi na jedno mjesto i napravi restrospektiva trkačkog nakita u zadnjih sedam godina. Drago mi je da su me Monika Kovaljesko i Vanja Suhina nagovorili da ova izložba organizira upravo u sklopu projekta Sport Heritage i njihove udruge Trail Running Croatia, jer je cilj tog projekta upravo spajanje sporta i kulture, tema u koju se dizajniranje finišerskih medalja savršeno uklapa – rekao je Siniša Mareković.

Izložba je otvorena još samo danas i sutra od 11 do 19 sati, iskoristite ovu priliku i posjetite MSU, ulaz je slobodan uz obaveznu COVID potvrdu.

Foto: Niko Goga

   

 

Nema postova za prikaz