DOBAR OSJEĆAJ

[FOTO] Peti Maksimirski Minus Zwei Cener – za pet

Velika kiša koja je oprala Zagreb i okolicu u petak, samo je poboljšala dojam lijepog, sunčanog vremena koje je jučer počastilo trkačice i trkače. Maksimir je bio domaćih, a stotinjak djece i oko 430 odraslih bili su gosti ovog predivnog zagrebačkog parka, na utrkama od 60 metara do 8 kilometara

 

Atletski klub Maksimir i ove je godine u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obilježio Svjetski dan zdravlja popularnom utrkom Maksimirski Minus Zwei Cener, koja je održana po peti put.

Po broju trkačica i trkača premašila je sve dosadašnje brojke, a u opuštenoj atmosferi mogli su uživati svi, bez obzira jesu li došli “juriti postolje” ili samo prohodati parkom.

Prvo su održane utrke za djecu, trčala su djeca vrtićke dobi, pa sve do kadeta, a oni najbolji okitili su se medaljama.

U 11 sati krenula je glavna utrka, s dvije dužine – jedan krug od dva kilometra ili četiri kruga od ukupno osam kilometara.

Istaknimo pobjednike – na dva kilometra najbrži su bili Dorijan Kramarić, Filip Piškulić i Marjan Tomić kod muškaraca te Marta Svrtan, Ivana Kljajić i Tatjana Jacović u ženskoj konkurenciji.

Na utrci od osam kilometara najbržih troje bili su Katica Rumbočić, Paula Šimunčić i Petra Jakopović među ženama te Matija Lisec, Silvio Grđan i Marko Čuvar kod muškaraca.

Osim trčanja, svoju ponudu su predstavili i mnogobrojni izlagači, a kako je naglasak utrke na zdravlju, sudionici su mogli obaviti besplatne zdravstvene preglede pa čak i EKG.

REZULTATI

VELIKA FOTO GALERIJA S UTRKE

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz