BRAVO ZA SVE!

[FOTO] Polumaraton Starek s novim rekordom Hrvatske, a ukupna pobjednica – žena!

Jučer je na zagrebačkom Jarunu održan 28. Polumaraton Ivan Starek na kojem je nastupilo oko 300 trkačica i trkača. Tradicionalna je ovo utrka kojom se završava sezona polumaratona u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Nakon kiše, koja je noću okupala jarunske ceste, sunce je cijelo vrijeme utrke grijalo kao da je rana jesen, a ne već sredina studenog. Svima je ovo bilo neugodno, ali mnogi su ipak postavili svoje osobne rekorde na ovoj super-ravnoj stazi.

No, jedan se rezultat i jedan rekord posebno istaknuo. Naša najbolja maratonka Lisa Christina Nemec istrčala je utrku koja će ostati zabilježena u analima hrvatskog dugoprugaškog trčanja i utrke Starek. Naime, ona je bila ukupna pobjednica utrke, ostavivši iza sebe i sve muškarce, a vrijeme koji je istrčala za dvije sekunde popravlja njezin rekord Hrvatske u polumaratonu koji sada iznosi 1:09:16 h. Lisu smo poslije utrke zamolili za intervju koji možete pročitati ovdje.

Kod muških natjecatelja najbrži je bio Zoran Žilić (Koprivnica) 1:13:46, drugi je bio Danijel Fak (AK Maksimir) 1:13:50, a treći neuništivi Drago Paripović (AK Žumberak) 1:15:25. Kod žena pobijedila je Lisa Christina Nemec (AK Svetice) 1:09:16, druga je bila Nikolina Stepan (AK Svetice) 1:22:20, a treća Dubravka Vešligaj (AK Maksimir) 1:22:30.

Osim polumaratona održana je i u trka na 5 km.

Rezultati na stranici organizatora AK Maksimir.

 

Utrka na 5 km:


 


 

Polumaraton:


 


 

Autor: 3sporta // foto: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz