JEDNA OD NAJSTARIJIH U HRVATSKOJ

[FOTO] Proglašeni najbolji na 22. BROOKS Cross ligi Drava Varaždin

Proglašenjem najboljih jučer je i službeno završena 22. sezona BROOKS Cross lige Drava koju organizira Trkački klub Marathon 95 iz Varaždina.

Ovo je jedna od najstarijih liga u Hrvatskoj, a organizirana je u 20 kola, 11 proljetnih svakog četvrtka od kraja ožujka do početka lipnja te devet jesenskih od kraja kolovoza do kraja listopada. U natjecanju sudjeluju trkači na četiri različite duljine te hodači.

Ovogodišnji su pobjednici na 5.600 metara Tihomir Cenko (TK Marathon 95) i Ana Pavčec – Kregar (AK Međimurje). Na 2.000 metara pobjednici su Goran Kočiš iz Male Subotice i Jelena Domislović (TK Marathon 95). Na 800 metara ukupno su najbolji bili Zvonimir Jakop (TK Ivančica) i Matea Mihalj iz Varaždina, a na 400 metara Lovro Mikašek i Zara Šafran. Najbolji je hodač (2.000 metara) Mladen Balažić.

Osim po trajnosti, ova se liga ponosi i brojem natjecatelja – ukupno sudjelovalo 239 trkača i hodača, a prosjek po kolu bio je 90 natjecatelja.

23. sezona Cross lige Drava počinje posljednjeg četvrtka u ožujku 2015. godine. Prije toga varaždinski će klub organizirati 18. Zimsku brdsku kros ligu Ivančica 2014/2015, koja počinje krajem studenog. Za nekoliko dana na web stranicama kluba (www.marathon95.hr) bit će objavljene propozicije i za ovo natjecanje.

 


 


 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz