HEJ DŽO, VER AR JU GOING...

[FOTO] Savski Hendrix polumaraton – pravi R&R događaj!

Jučer je skoro 600 trkačica i trkača zašarenilo zagrebački savski nasip na još jednom izdanju Savskog polumaratona koji od ove godine nosi i podnaslov – Hendrix. Upravo u znaku ovog rock velikana bila je cijela atmosfera – opuštena i pomalo otkačena.

Zašto Hendrix? Iako je željeznički most u blizini starta od nedavno svježe “ofarban”, svi se sjećamo da je na njemu godinama stajao veliki grafit “HENDRIX”. Po tome je i taj most dobio svoje ulično ime, a očito je da i organizatori iz AK Sljeme štuju lik i djelo Jimmija Hendrixa.

Održane su tri utrke. Sve je počelo najemotivnijom kratkom utrkom djece sa sindromom Down. Svi ostali trkači napravili su špalir od stotinjak metara te aplauzom i glasnim navijanjem djeci s poteškoćama u razvoju priuštili jedan nezaboravan doživljaj. Rijetki su ostali hladni gledajuću mališane kako se zdušno trude biti brzi. AK Sljeme ovu je utrku organizirao s Udrugom Down 21 koja se brine za djecu i roditelje sa sindromom Down, a uz utrku organizirano je i prikupljanje sredstava za pomoć u radu udruge.

Start glavne utrke uslijedio je oko 11:20. Polumaraton se trči ispod Hendrixovog mosta, preko pješačkog mosta na drugu stranu Save te nasipom u smjeru zapada do Jankomirskog mosta, nakon kojeg se nasipom vraća prema mjestu starta, još jednom ispod “Hendrixa”.

Polumaraton je završilo ukupno 480 trkačica i trkača. Najbrži muškarci su bili Nikola Špoljar, Mirko Baotić i Mario Grgić, a žene Kimberly ReMine, Ana Gudalović te Anita Antolković.

Održana je i utrka na 5 km, a utrku je završilo 118 trkačica i trkača. Damir Balaško, Tomislav Škrlec i Hrvoje Huzanić bili su najbrži među muškarcima, a Valentina Valjak, Ana Brajković i Zrinka Šimac Terek kod žena.

Izvrsna organizacija AK Sljeme, dobro vrijeme, samo s malo kišice, predivna medalja i cool majica ostat će u dobrom sjećanju svima koji su ove godine pohodili “Hendrixa”.

 

REZULTATI

 

Foto album – polumaraton:


 


 

Foto album – ostale utrke:


 


 

Autor: 3sporta / foto: 3sporta (z.m./m.d.)

Nema postova za prikaz