TRČALI SMO U KARLOVCU

[FOTO] Sedmi Karlovački cener – najbolji do sad

U četvrtak i petak grad Karlovac bio je centar trčanja u Hrvatskoj. Visoko podignuta ljestvica organizacije i kvalitete utrke u prijašnjim godinama, ovaj je put podignuta još više.

 

Prije svega, treba spomenuti da je u sklopu manifestacije dodana i nova utrka, namijenjena najviše Karlovčanima. Grad Karlovac utemeljen je 1579. godine pa je nova utrka prigodno bila točno te dužine. Karlovačka milja održana je po prvi put i odmah je privukla više od 100 sudionika. U sklopu prvog dana Karlovačkog cenera održane su i odlično posjećene utrke za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta.

 

Karlovački cener – elitna utrka

Petak je bio vruć, ali kako se večernja utrka približavala, živa u termometru se spuštala. No i dalje je bilo pravo lipanjsko toplo vrijeme. Nakon prošlogodišnjeg proloma oblaka i oluje za vrijeme utrke, ove su godine trkači malo osvježenja mogli pronaći tek u vjetru.

Karlovački cener i ovaj je put održan kao dvije utrke. Želja direktora utrke Roberta Franjkovića je da Karlovački cener postane prva utrka u Hrvatskoj koja će nositi prestižnu IAAF Bronze Label “markicu”. Zbog toga su odvojene utrke i oni najbrži trče Elitnu. Startalo ih je 41, a među njima su se isticali afrički trkači iz Kenije i Ugande.

No, pobjedu je na kraju zasluženo odnio Marokanac Mustapha El Aziz koji je s rezultatom 28:24 min postavio novi rekord Karlovačkog cenera i istrčao najbržih 10 km na cesti u Hrvatskoj. Na drugo i treće mjesto elitne utrke plasirali su se ugandski trkači Moses Kurong (28:30 min) i Felix Chemonges (28:34 min). Zanimljivo je da je čak pet trkača istrčalo utrku ispod 30 minuta.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Kenijka Caroline Chebet (32:53 min) ispred svoje sunarodnjakinje Naumi Vaati (33:18 min) te najbrže Hrvatice na utrci Matee Parlov Koštro koja je istrčala odličnih 33:41 min.

 

Glavna utrka

Glavna utrka bila je rezervirana za one malo sporije, ali ostvareni su i neki odlični rezultati. 900 trkačica i trkača moglo na utrci sudjelovati u pojedinačnoj konkurenciji ili kao bio tročlane štafete. Točno u 20 sati krenuli su na tri kruga karlovačkim ulicama, na novoj zanimljivijoj stazi s manje skretanja.

Iako na glavnoj utrci rezultat nije bio u prvom planu, spomenimo najbrže. Bili su to Kristijan Sušilović, Ante Živković i Ivan Maletić u muškoj, te Breda Škedelj (SLO), Tanja Samardžić i Marina Jurjević u ženskoj konkurenciji.

Svi su nakon protrčavanja kroz cilj dobili lijepu finišersku medalju, za sve je bio organiziran jednostavan obrok, a nije nedostajalo besplatnog Karlovačkog i Heineken 0.0 piva. Prisutne je rock repertoarom zabavljao New Retro Band.

Odlično organizirana utrka koju svakako treba posjetiti i iduće godine.

SVI REZULTATI

 


Fotografirali smo utrku, tisuće fotografija objavit ćemo na našoj Facebook stranici i RaceMoment sustavu za preuzimanje.


 

- Marketing -

Nema postova za prikaz