JESENSKI KROS MEĐIMURJA

FOTO Sunčano vrijeme izmamilo rekordan broj trkača

Sunčano i toplo vrijeme izmamilo je rekordan broj trkača koji su protekle subote trčali na Jesenskom krosu Međimurja. Nastupilo je 987 trkača, čime je nadmašena dosadašnja brojka od 925 sudionika, a posebno veseli podatak da se broj trkača povećao uglavnom zbog boljeg odaziva osnovnoškolaca.

Također je pozitivno što je borba za pokal za najuspješniju osnovnu školu bila vrlo neizvjesna jer je čak pet škola osvojilo po dvije zlatne medalje: I OŠ Čakovec, II OŠ Čakovec, Nedelišće,  Macinec i Ivanovec, a pehar za najuspješniju primila je u vrlo izjednačenoj konkurenciji  II OŠ Čakovec, jer su učenici te škole osvojili i najviše najviše srebrnih medalja (2).

Osim velikih borbi za odličja kod najmlađih borbe su se vodile i kod srednjoškolaca te u utrci građana. Kod srednjih škola najbolji su bili hrvatski atletski reprezentativci Tajana Židov iz čakovečke Gimnazije te Martin Srša iz Graditeljske škole čakovec. U konkurenciji građana na 3000 m kod muškaraca je pobijedio senior Marijan Huzjak iz Novog Sela Rok a kod žena veteranka Božica Horvat iz Čakovca. Najbolja kod seniorki bila je Ivana Antolković iz Varaždina, dok je u veteranskoj konkurenciji kod muškaraca najbolji bio Dražen Podvez iz Pleškovca.

U provedbi krosa koji se u čakovečkom parku održava u organizaciji Atletskog kluba Međimurje  već osmu godinu zaredom,  pomogli su i članovi Zbora atletskih sudaca Međimurja te pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija, dok je glavni sponzor krosa bila Međimurska banka Čakovec, koja je osigurala nagrade za najbolje sudionike.

Bilten – rezultati

 


 


 

 

Autor: AK Međimurje

Nema postova za prikaz