DEVETKA ZA DESET

[FOTO] TEST – Saucony Kinvara 9 – udobnost, lakoća, brzina

Danas vam predstavljamo devetu verziju Saucony Kinvara serije tenisica za cestovno trčanje. Pročitajte što smo zaključili nakon nekoliko dugih, nekoliko kratkih i nekoliko brzih treninga u njima. (Spoiler: udobnost, udobnost, udobnost!)

 

 

Tehničke info

 

Saucony Kinvara 9 cestovna je tenisica namijenjena trkačima s neutralnim gazom. Mala težina čini ovaj model jednim od lakših dugoprugaških modela na tržištu – možemo zapravo reći da je Kinvara 9 svojervrsni hibrid koji nudi pravu stvar i za duga lagana trčanja, i za tempo treninge, pa čak i za brze treninge na stazi. Ako želite brojke: ženski model teži svega 184 grama, a muški 213 grama.

Visina potplata na peti je 23 mm, a na prstima 19 mm, što daje četiri mm dropa. Takav drop inače imaju brze, čvrste i tvrde tenisice za utrkivanje, no u Kinvari 9 mali drop nikako ne znači i malu udobnost.

Unutrašnji dio načinjen je od već priznate Sauconyjeve EVERUN tehnologije, isto kao i prijašnji model. EVERUN čini vrlo dobro ojastučenje i daje osjećaj mekoće tijekom trčanja. Osim toga, EVERUN zbog svojih elastičnih svojstava svrstavamo i u kategoriju responzivnih tenisica – to su one koje energiju svakog napravljenog koraka vraćaju u energiju za novi korak.

Gornjište je napravljeno bez šavova kako bi se spriječilo bilo kakvo draženje stopala, vrlo je lagano i prozračno. Jezik i vezice pričvršćeni su skroz za petni dio pa je mogućnost pomicanja minimalna.

 

Dojmovi na testu

 

Prvo što se primjeti kad obujete Kinvaru 9 je dovoljno prostora za prste. Iako nemam neko iznadprosječno široko stopalo, često mi se događalo da mi stopalo trne u novim tenisicama jer je stisnuto. Ovdje toga nema i to je jedan od faktora zbog kojih se Kinvara 9 vrlo brzo popela pri sam vrh mojih najdražih tenisica.

Također, na prvu se osjeti velika udobnost i lijepo obuhvaćanje stopala. Provlačenjem vezica kroz sve postojeće rupice dobije se siguran, čvrst osjećaj i dobra stabilizacija pete u tenisici. Vezice se ne odvezuju tijekom trčanja i ne zahtjevaju dodatne čvorove – kako si ih zavežeš, tako će ostati.

 

 

Može i za dužinu

 

Već nakon dva kratka trčanja u njima odlučila sam ih obuti za trening dužine. Znam, znam, to se inače ne radi, ali nekako su mi još od prvog obuvanja ostavljale dojam kao da u njima odmah mogu bilo što. I zaista, dužina je prošla bez žuljeva i bez bilo koje druge negativne posljedice.

U ovom razdoblju testiranja nakupile su stotinjak kilometara i još ne pokazuju znakove trošenja. Sve u svemu, Kinvara 9 idealna je tenisica za one koji žele sve u jednom – i udobnost i brzinu i rasponzivnost, a sve to bez dodane težine.

Saucony Kinavara 9, kao i ostale Saucony tenisice, potražite u Intersportu i Running Gateu.

 

 

Testirala: Martina Đođo / 3sporta.com

- Marketing -

Nema postova za prikaz