VARAŽDIN DOBAR DOMAĆIN

FOTO Trkačice i trkači Agrama dominirali na Ekipnom PH u krosu

Na prostoru pored rijeke Drave i nove sportske dvorane u Varaždinu, održano je jučer Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu za 2013. godinu. Nastupilo je više od 400 trkačica i trkača iz 27 klubova.

Iako je temperatura zraka bila ugodna, Varaždin je bio u magli gotovo do početka natjecanja u podne. Tada se magla podigla, ali cijeli je dan ostalo tmurno, a pred kraj natjecanja počela je i slaba kiša. Jedan dio staze za trčanje vodio je nasipom, a krug se zatvarao trčanjem tek nekoliko metara od nabujale rijeke Drave.

Natjecanja su bila dobro organizirana, gotovo u minutu po predviđenoj satnici, tako da nije bilo problema da se po propisima održi čak 12 utrka – od mlađih kadetkinja i kadeta do seniorki i seniora. Uspješni organizator bio je domaći atletski klub AK Sloboda Varaždin.

Svi rezultati utrka nalaze se ovdje, a mi ćemo spomenuti samo one najbolje u seniorskoj konkurenciji. U ženskoj utrci na 8.000 m za sve je neuhvatljiva bila naša višestruka državna prvakinja, rekorderka i olimpijka, Lisa Stublić (Aviokarte.hr Zagreb) koja je svoju utrku otrčala sama od start do cilja. Dvije minute nakon nje ciljem je prošla Sara Vilić (Agram Zagreb) , a treća je bila Danijela Vrhovski (Agram Zagreb). I četvrta je ciljem prošla “agramovka” Ljiljana Ćulibrk i tako donijela Agramu ekipnu pobjedu u ovoj najjačoj ženskoj disciplini. Ekipno druge su trkačice Aviokarte.hr, a treće Sljeme Zagreb.

Kod muškaraca seniora, koji su trčali šest krugova (12.000 m) pobjednik je bio neizvjestan gotovo cijelu utrku. Zajedno, jedan za drugim više od 10 kilometara, istrčali su Nikola Mikulić (Aviokarte.hr Zagreb) i Goran Grdenić (Agram Zagreb). Na kraju je Grdenić uspio napraviti prednost od tridesetak sekundi i utrku završiti kao pobjednik. Treći je ciljem prošao veteran Dražen Dinjar (Rudolf Perešin G. Stubica), a ekipni pobjednici su Agram Zagreb u sastavu Grdenić, Erent, Murić. Drugo mjesto ekipno zauzela je ekipa Aviokarte.hr, a treće Rudolf Perešin G. Stubica.

Trkačice i trkači AK Agram Zagreb su bili uvjerljivi pobjednici i u muškoj i u ženskoj konkurenciji – od ukupno 12 utrka oni su slavili u čak 8. Drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je kros trkačima AK Dinamo-Zrinjevac, a treće AK Aviokarte.hr.

Rezultati

 

 


 


 

Autor: 3 sporta / foto: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz