TRČIMO HUMANITARNO

[FOTO] U dva dana trčanjem prikupili 33.000 kn pomoći

Nakon katastrofalnih poplava koje su nas zadesile i mobilizacije cijele Hrvatske za pomoć unesrećenima, u akciju su se uključili i trkačice i trkači, onako kako najbolje znaju – trčanjem. U samo dva dana prikupljeno je 33.000 kn pomoći, a najavljene su i druge slične akcije.

Zagreb

U organizaciji AK Sljeme i škole trčanja Brooks Running Team održan je u srijedu Humanitarni kros – Na nasipu za nasipe. Od ideje i najave do same utrke prošlo je samo 48 sati, a to je bilo dovoljno da se na obali Save, rijeke koja je nanijela toliko štete ljudima koji žive nizvodno, okupi 540 trkačica i trkača i onih koji su stazu prehodali. Oni su svojim dobrovoljnim prilozima skupili 26.510 kn, iznos koji je uplaćen na poseban žiro račun Hrvatskog Crvenog križa za pomoć nastradalima u poplavi.

“Trčanje je ono što mi najbolje znamo, a nasip nam je gotovo drugi dom. Iz tog razloga humanitarna utrka bila je samo logičan način na koji smo odlučili potaknuti ljude da pomognu onima koji su posljednjih dana izgubili vjeru u nasipe,”rekao je za crosport.hr inicijator utrke Aleksandar Ortynski.

“Uz prikupljene startnine primili smo i donacije i prije same utrke od članova našeg kluba. Ganut sam i mogu samo zahvaliti svima koji su bili dio ove humanitarne akcije i koji su ovom nesebičnom gestom pomogli onima u nevolji,“ dodao je predsjednik AK Sljemena Dragan Janković.

 

Varaždin

Dan nakon zagrebačkog krosa održano je humanitarno kolo Brooks cross lige Drava koja se održava već 22 godine. Slično kao u Zagrebu, okupio se rekordan broj trkačica, trkača i hodača koji su prešli svoje standardne dionice 2 km ili 5.6 km. Uz njih, kao i uvijek, nastupila su djeca na svojim utrkama. Ukupno se humanitarno rekreiralo 136 sudionika koji su prikupili 4.870 kn, uplaćenih Hrvatskom Crvenom križu.

 


 


 

Osijek

U Osijeku se četvrtkom održava Liga 031, pa je ovo kolo iskorišteno za prikupljanje pomoći koju su Osječani usmjerili za pomoć stanovnicama Gunje. Ukupno je nastupilo 40 trkačica i trkača koji su prikupili 1.570 kn.

 

Svim sportašicama i sportašima hvala na velikom srcu koje pomaže!

Akcije idu dalje, a najavit ćemo ih na portalu.

 

 

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz