ZBOGOM PRELOŠKOM MORU

[FOTO] Uspješno završila Ljetna kros liga Prelog

U organizaciji Društva naša djeca jučer je završeno posljednje kolo ovogodišnje Ljetne kros lige Prelog. Bila su to lijepa dva mjeseca uz rijeku Dravu, ugodni zeleni ambijent parkića Vrbica i društvo dobro raspoloženih trkača i trkačica.

Osim, utrka na kojima su sudjelovali odrasli, natjecalo se i mnogo djece od najmlađe dobi koji su svoje sudjelovanje shvatili ozbiljno i borili se za svoje plasmane, dok su ih roditelji s entuzijazmom bodrili, a onima najmanjima i pomagali u trku. Najmlađi su trčali od 200 m, 400 m ili 800 m, dok su odrasli mogli birati između 3.2 km ili 6 km.

Prema statističkim podacima ove godine nastupilo je ukupno 21 limača, 16 kadet/kinja, 14 junior/ki, 28 trkač/ica na 3 km, 61 trkač/ica na 6 km, te 5-ero hodača.

Sve ukupno, to je 50-ak djece i 90-ak odraslih natjecatelja, koji su svi više ili manje uspjeli u svojem naumu da ljeto provedu aktivno, nastupajući i družeći se u prirodi na Ljetnoj kros ligi.

U konkurenciji trkačica na 3.2 km najbolji plasman osvojila je Dunja Mikec, iza koje slijedi Sanja Posavec, te trećeplasirana Roberta Sijarto.

Od trkača na 3.2 km pobijedio je mladi atletičar David Verli, kojem je za petama bio Goran Kočiš i Danijel Kramar.

Standardni rivali u trčanju ovog područja Igor Goričanec i Tihomir Cenko do posljednjeg su natjecateljskog kola vodili bitku za prvo mjesto na 6 km u kojem je s jednakim brojem bodova, ali boljim rezultatom posljednjeg kola, kojim je ujedno istrčao novi rekord staze – 21:17 min pobijedio Igor Goričanec. Trećeplasirani bio je Mario Pongračič.

Od žena koje su trčale 6 km ove godine posebno se istakla Danijela Krobot, iza koje su slijedile Gosarić Marta i Mirjana Mlinarić.

Posljednje kolo otrčano je u revijalnom tonu za sve discipline nakon kojeg je slijedilo proglašenje najboljih i najupornijih, te druženje trkačica i trkača u ugodnom ozračju na jezeru.

Zahvaljujemo se tvrtkama i pojedincima na svojim donacijama i nesebičnoj pomoći oko realizacije svakog kola, kao i posljednjeg na kojem su dodijeljene medalje najboljima za koje se pobrinuo Mato Kljajić, Hilding Anders d.o.o. donacijom majica, DG-sport d.o.o. na bonovima za pizze za najmlađe, kao i sladoledima Doma Kulture. Čakovečki mlinovi d.d. počastili su nas svojim kolačićima, Roletarstvu Furdi pićem, dok nam je Nautički klub Labud ustupio svoj prostor.

Da se do sljedećeg ljeta ne bi ulijenili, u zimskim mjesecima očekuje nas još jedna Polarna liga stoga nastavite istim tempom, vidimo se uskoro!

 

REZULTATI

 


 


 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz