VESELE BOJE U ŠUMI

[FOTO-VIDEO] Predstavljamo ASICS GEL-FUJITRABUCO 8 GTX

Čeka nas kišno i snježno vrijeme, blatnjave i mokre staze. To nužno ne znači neugodu, dapače, mnogi od nas (uključujući pisca ovih redaka) uživaju se “zasvinjiti” u šumi. No užitak često prestaje zbog mokrih stopala. Tu onda uskaču GTX modeli koji vodu ne puštaju u tenisice, a jedan takav upravo predstavljamo.

 

Šareno! Prvi dojam, prva riječ koja će vas potaknuti da ih malo pobliže pogledate. ASICS GEL-FUJITRABUCO 8 GTX tenisice odlikuju hrabro izabrane boje koje će vas staviti u fokus interesa na svakoj trail utrci. No, one su puno više od vanjskog izgleda, udobnost i izdržljivost najvažnije su odlike ovog modela.

Često su trail tenisice s GORE-TEX membranom krute i tvrde. ASICS GEL-FUJITRABUCO 8 GTX mekše su i udobnije nego se čini na prvi pogled. Potplat s velikim ripnama na ASICS modelima zove se ASICSGRIP,  odlično “grize” teren, čak i na kliskim površinama i u blatu. U njemu se nalaze dva elementa koji su zaduženi za stabilnost i odzivnost – DYNAMIC DUOMAX i FLYTEFOAM.

U petnom dijelu potplata postavljen je GEL umetak po kojem je ovaj model i dobio naziv, on ublažava udar stopala o podlogu. Dodatna zaštita od probijanja i oštrih predmeta izvedena je Rock Protection Plate elementom u prednjem dijelu stopala, iznad osnovnog sloja s ripnama.

Kvalitetno gornjište izrađeno je s osnovnim ciljem zaštite stopala. Ovo je GTX model, što znači da je opremljen GORE-TEX membranom, koja je vodonepropusna, a s druge strane propušta paru iz unutrašnjosti i omogućava da stopalo “diše”.

Na strateška mjesta gornjišta postavljena su ojačanja od umjetne kože, a ove tenisice imaju i reflektivne elemente za bolju vidljivost. Praktičan je džepić za pospremanje vezica koji se nalazi u jeziku, a češće ga nalazimo na tenisicama s nekom vrstom “automatskih” vezica.

– Iznenađujuće su lagane za trail tenisice. Čvrst i odlično prijanjajuć potplat daje osjećaj sigurosti prilikom trčanja, jednako po blatnom terenu kao i kamenim podlogama. Zbog GORE-TEX materijala ne moram nužno paziti i zaobilaziti sve lokve na koje naiđem, što je meni velika prednost. 🙂 Osim što su udobne, dojmljiv je i dizajn tenisica, a posebno bih izdvojila vrlo praktičan džepić za vezice na jeziku – rekla je Paula Šimunčić koja ih je testirala.

ASICS GEL-FUJITRABUCO 8 GTX udobne su, stabilne i vodonepropusne tenisice atraktivnog izgleda, a možete ih nabaviti u Intersportu.

 

3sporta native za Asics

Nema postova za prikaz