UGODNO I SUHO

[FOTO/VIDEO] Predstavljamo ASICS GEL TRABUCO 9 GTX

Na testiranje smo dobili novi model iz ASICS game tenisica, ovaj put radi se o trail modelu ASICS GEL TRABUCO 9 GTX. Već iz naziva jasno je da se radi o devetom izdanju ovog modela, da su opremljene GEL tehnologijom, kao i to da imaju GoreTex membranu. No zavirimo ipak malo dublje ispod „haube“ ovog atraktivnog modela.

 

Rekosmo, deveti TRABUCO model, ovaj put donosi neka poboljšanja u odnosu na prethodnu verzju. Prije svega, tu je GoreTex membrana nove generacije. Razlika u odnosu na prethodnu je to da je nova membrana tanja i lakša, a funkcionira jednako kao i prethodne. Onaj „šuškavi“ osjećaj je smanjen, zapravo i nemate osjećaj da je membrana prisutna, sve dok ne zagazite preko mokre livade ili protrčite kroz lokvu. Suha stopala nakon toga sjete vas da trčite u GoreTex modelu. Mnogo je prijepora oko toga ima li smisla trčati u tenisicama s GoreTexom, mi mislimo da itekako ima smisla za mokrog vremena.

ASICS je najpoznatiji po svojim cestovnim modelima, neki od njih poput Cumulusa ili Nimbusa među najpopularnijim su modelima uopće. Odlikuje ih vrhunska izrada i kvaliteta, udobnost i trajnost. Upravo ove karakteristike ASICS je pretočio i u svoje trail modele. Tako ćemo u ASICS GEL TRABUCO 9 GTX naći GEL umetke u potplatu, baš kao i FlyteFoam pjenu. Ideja ova dva elementa je pružanje udobnosti uz zadržavanje male mase. S nutarnje strane potplata smješten je DUOMAX tvrđi sloj za veću stabilnost i sprečavanje uvrtanja stopala prema unutra.

Mala masa možda je i prvo što ćete uočiti kad u ruke uzmete ASICS GEL TRABUCO 9 GTX. Iako izgledaju moćno i robusno, iznenađujuće su lagane, što ujedno znači i brze. Potplat je opremljen razmjerno velikim „čepovima“ koji pružaju odličan grip na usponu, kao i na trčanju nizbrdo. Opremljen je Rock Protection Plateom koji čuva stopalo od probijanja oštrih predmeta u tenisicu. Gornjište je ojačano zaštitom za prste, a vezice možete pospremiti u džep na vrhu jezika – jako praktično.

Zaključak: ASICS GEL TRABUCO 9 GTX odlične su trail tenisice, dovoljno brze za utrke, a istovremeno opremljene za sigurnost i ugodu suhih stopala i u mokrim vremenskim prilikama.

ASICS GEL TRABUCO 9 GTX u Intersport webshopu

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz