HLADNO SAMO AKO STOJIŠ

[FOTO] ZAGREB21 – powered by Heineken 0.0 – malo stupnjeva, puno dobrih rezultata

Danas je u glavnom gradu održan Zagrebački proljetni polumaraton – ZAGREB21 powered by Heineken 0.0. Trčalo je više od tisuću trkača u tri discipline: pet kilometara, polumaraton te štafeta.

 

 

Niske temperature uplašile su velik broj trkača pa ih dosta nije ni startalo utrku, dok su s druge strane bili oni kojima su takvi uvjeti bili idealni za brzu utrku.

Zagrebački proljetni polumaraton već tradicionalno krasi dobra atmosfera, a direktor utrke Robert Franjković sa svojim je timom organizaciju odradio odlično. Odličan startni paket, uzorna organizacija i korištenje prostora Nacionalne i sveučilišne knjižnice pokazali su se kao pun pogodak za hladnog vremena kakvo je bilo danas.

Na utrci od pet kilometara kod muškaraca slavio je Silvije Tomac s vremenom 16:41, drugoplasirani je bio Slovenac Aleš Zver sa 17:09, a 17 sekundi iza njega na treće mjesto dotrčao je Đorđe Ćerić iz susjedne BiH.

Najbrža žena na petici bila je Maja Urban s rezultatom 20:28, drugo mjesto osvojila je Marina Crnjak s 22:41, a treće Ana Badžak s 23:10.

U glavnoj, polumaratonskoj utrci pobjedu je odnio Slovenac Primož Kobe s rezultatom 1:09:14. Drugo mjesto osvojio je Goran Grdenić s 1:11:17, a treće Antun Rudolf Pavelić s 1:12:26.

U ženskoj je konkurenciji pobjedila Matea Matošević Hačić s vremenom 1:18:33. Drugo mjesto osvojila je Nikolina Stepan s rezultatom 1:20:37, a treće Tanja Samardžić s 1:24:37.

Na štafetnom je polumaratonu najbrža muška ekipa bila Run.hr, najbrža mješana ekipa zvala se Bruce Lee Team, a najbrža ženska također Run.hr.

Utrka je održana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a sponzorski su je pratili Heineken 0.0, Ford, Multipower, Dukat, Zagrebački holding i ZET. Organizaciju potpisuju Run&Trek i AK Maksimir uz podršku Zagrebačkog atletskog saveza.

 

Čestitamo svima!

 

Izbor fotografija s utrke objavljen je na Facebook stranici 3sporta, i u foto galeriji, a individualne foto albume možete preuzeti preko sustava RaceMoment .

 

REZULTATI

 

 

Nema postova za prikaz