USPJEH PRVE SEZONE I NAJAVA DRUGE!

[FOTO] Zagreb 5×5 powered by Croatia zdravstveno osiguranje – prva godina!

Subota poslijepodne bila je rezervirana za Zagreb Grand Finale – završnu utrku prvog izdanja serijala Zagreb 5×5 – 5 cestovnih atletskih utrka na 5km. Više od dvjesto natjecatelja nastupilo je na finalnoj utrci održanoj neposrednu uz prvu specijaliziranu trgovinu za trčanje Run&Trek – oko Centra Kaptol.

Run&Trek je inicijator i organizator zajedno s AK Svetice kompletnog serijala i kroz cijelu godinu i kroz sve utrke protrčalo je više od 1.000 trkača, a neki od njih uspjeli su otrčati svih pet utrka i na taj način osvojiti Nike majicu „Ultimativnog finišera“.

Svaka utrka bila je na različitoj lokaciji – od prvog Zagreb Winter Classica na zapadnom dijelu grada, preko središnje i najmasovnije utrke na Zrinjevcu pa sve do subotnjeg finala na Novoj Vesi, odnosno sjevernom dijelu Zagreba. Svatko se mogao uključiti i sudjelovati te konkurirati za ukupnu pobjedu u apsolutnoj konkurenciji ili po kategorijama.

Na kraju su ukupnu pobjedu ostvarili Dino Bošnjak, trenutno najbolji hrvatski dugoprugaš i Anda Tomaš, hrvatska reprezentativka u planinskom trčanju – ovoga puta odlična i u ravnici J. Svi najbolji – i apsolutno i u kategorijama dobili su zanimljive nagrade sponzora – Nike, Salomon, Pernaton, Zlatarna Križek, Torte i TO i Run&Trek. A da trkačice i trkači ne budu žedni, pobrinula se Bistra.

Organizator je već najavio Zagreb 5×5 za 2016. godinu uz male izmjene, dodatna poboljšanja i nove sadržaje. Sustav natjecanja koji je trčanje približio svakome i u svakom dijelu grada i svako godišnje doba tako nastavlja svoj razvoj, a najveća novost bit će uključivanje najmlađih trkača i utrke napravljene samo za njih.

Sama finalna utrka bila je zanimljiva do samog kraja, podjednako u muškoj, kao i ženskoj konkurenciji. Trojica muškaraca i tri žene odvojili su se od ostalih i između sebe su podijelili mjesta na pobjedničkom postolju:

Zagreb Grand Finale:

Muški
1. Dino Bošnjak
2. Zoran Žilić
3. Dražen Dinjar

Žene
1. Valentina Valjak
2. Sandra Bogdanović
3. Anda Tomaš

Rezultati: https://stotinka.hr/hrv/utrka/364/ukupni_poredak,
a ukupni službeni poredak uskoro na http://www.run-trek.hr/poredak/

 


 


 

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz