NOVI SAT ZA SVAKOGA

Garmin obilježio Global Running Day novom serijom Forerunner 255

 

Novi pametni satovi s GPS-om imaju funkcije za triatlon, performanse i uvide u oporavak kako bi se sportašima svih razina pomoglo da postignu najbolje vrijeme do sada.

 

Forerunner 255 serija GPS pametnih satova uključuje potpunu podršku za triatlon, nove trening metrike, poboljšane funkcije pametnog sata (kada je uparen s pametnim telefonom) i još mnogo toga. Lagani na zapešću, Forerunner 255S i Forerunner 255S Music dostupni su s kućištima veličine 41 mm, dok su Forerunner 255 i Forerunner 255 Music dostupni s kućištima od 46 mm, što ih čini savršenim suputnikom za trkače koji ciljaju svoje najbrže vrijeme do sada. Štoviše, korisnici mogu provesti više vremena radeći ono što vole i manje vremena za punjenje uz do 14 dana trajanja baterije u načinu rada pametnog sata i do 30 sati u GPS načinu. Garmin je predstavio seriju Forerunner 255 u suradnji s Global Running Day, godišnjom proslavom trčanja koja potiče sportaše svih razina da se posvete trčanju koja će im promijeniti život.

Nadovezujući se na popularnu seriju Forerunner 245 GPS pametnih satova, serija Forerunner 255 dodaje sljedeće nove funkcije:

Jutarnje izvješće: Primajte obavijesti dnevne vremenske prognoze i dnevnog treninga, kao i informacije o snu i HRV statusu.1 Izvješće se čak može prilagoditi tako da sportaši mogu vidjeti samo pojedinosti koje ih zanimaju.

Potpuna podrška za triatlon: promijenite rutinu vježbanja s profilima triatlona i multisport aktivnosti. Tijekom utrka i treninga, lako se prebacite između sportova jednim pritiskom na gumb.

Mini aplikacija za utrku: Pregledajte informacije o pripremama za utrku – uključujući predviđanje izvedbe za dan utrke, vremensku prognozu za dan utrke i sat za odbrojavanje – sve u jednom widgetu. Nakon što je utrka zakazana, dnevni predloženi treninzi će se prilagoditi na temelju planova utrke sportaša.

HRV status: Pratite varijabilnost otkucaja srca tijekom spavanja kako biste bolje upravljali oporavkom i općom slikom zdravlja.

Garmin Pay beskontaktna plaćanja: prođite kroz redove za naplatu plaćajući izravno sa zapešća.2

Višepojasni GPS: Pouzdana GPS točnost upravo je postala bolja. Omogućavanjem višepojasnih, višesatelitskih sustava praćenja na satu, sportaši mogu dobiti točnije podatke o trčanju, čak i u najzahtjevnijim okruženjima.

• Izvorna snaga trčanja: kada koristite Running Dynamics Pod ili HRM-Pro (prodaje se zasebno), koji je ugrađen u sat, primajte metriku u stvarnom vremenu o tome koliko se snage troši tijekom trčanja.

 

Alati za obuku

Nudeći personalizirane uvide u trening i oporavak, serija Forerunner 255 uključuje alate za praćenje performansi koji pomažu sportašima da pomaknu granice.

• Prijedlozi za dnevni trening pružaju cijeli tjedan svakodnevnih smjernica za trening o tome koji je trening najučinkovitiji za cjelokupni zdravlje i prilagođavat će se na temelju planova utrke koji su postavljeni pomoću novog widgeta za utrku.

• Trenirajte za 5K, 10K ili polumaraton pomoću Garmin Coacha, besplatnih planova treninga koji se prilagođavaju na temelju trkačevih ciljeva i izvedbe.

• Zamijenite vježbe s desecima ugrađenih sportskih aplikacija, uključujući triatlon, biciklizam, plivanje u bazenu i na otvorenom, trčanje na stazi i još mnogo toga.

• Koristeći nove pokazatelje kao što su HRV status, nedavna povijest vježbanja i izvedba, sportaši će steći bolji uvid u svoj cjelokupni status treninga – i treniraju li produktivno, na vrhuncu ili napregnuti.

• Bolje se pripremite za utrku ili ciklus treninga s mjernim podacima iz Garmin Firstbeat Analytics kao što su VO2 max, akutno opterećenje, status treninga, učinak treninga i još mnogo toga.

• Ostanite u ritmu koristeći PacePro, alat koji pruža smjernice prilagođene razredima dok sportaši trče stazu.

• Planirajte i preuzmite rute pomoću kreatora tečaja u Garmin Connect, koji koristi usmjeravanje popularnosti Trendline za pružanje najboljih lokalnih staza ili kreirajte tečajeve na platformama kao što su Strava i Komoot koji će se neprimjetno sinkronizirati sa satom.

• Kada koristite Running Dynamics Pod ili HRM-Pro (prodaje se zasebno), pratite dinamiku trčanja kao što su kadenca, duljina koraka, vrijeme kontakta s tlom i još mnogo toga.

 

Uvid u zdravlje

Forerunner 255 serija dizajnirana je za praćenje cjelokupnog wellnessa 24/7. Pulse Ox3 na zapešću prati razine zasićenosti krvi kisikom kako bi pružio jasniju sliku sna, dok Body Battery pokazuje trenutne razine energije kako bi sportašima pomogao pronaći najbolje vrijeme za aktivnost i odmor. Svako jutro korisnici će dobiti personaliziranu ocjenu za kvalitetu sna i mogu vidjeti svoje različite faze spavanja, kao i podatke o pulsu, stresu, pulsu i disanju. Štoviše, žene mogu koristiti aplikaciju za praćenje zdravlja žena kako bi pratile svoju trudnoću i prilagodile svoj trening za planiranje nadolazećih utrka na temelju toga gdje se nalaze u svom menstrualnom ciklusu.

 

Povezane funkcije

Serija Forerunner 255 omogućuje korisnicima da izvuku maksimum iz svog pametnog sata. Izravno sa zapešća, korisnici mogu primati tekstualne poruke i pregledavati ažuriranja društvenih medija, e-poštu i još mnogo toga. Bez obzira na to trčite li sami ili s prijateljima, ugrađene sigurnosne funkcije i funkcije praćenja uključuju otkrivanje incidenata na cesti, pomoć i LiveTrack kako biste omogućili voljenima da ih prate tijekom trčanja ili vožnje.4 Nakon vježbanja, serija Forerunner 255 automatski će prenijeti aktivnosti na Garmin Connect, besplatna platforma bez pretplate na kojoj sportaši mogu vidjeti sve svoje podatke o zdravlju i fitnesu, povezati se i natjecati se s prijateljima, prijaviti se za izazove i još mnogo toga. Štoviše, Forerunner 255 Music i Forerunner 255S Music mogu pohraniti do 500 pjesama izravno na sat, uključujući popise pjesama sa Spotify, Amazon Music i Deezer (možda će biti potrebna premium pretplata) s Apple ili Android pametnog telefona sportaša, i mogu se spojiti na svoje bežične slušalice za slušanje bez telefona.

Sada dostupni, Forerunner 255 i Forerunner 255S dolaze u zabavnim novim bojama – uključujući svijetloplavu i svijetloružičastu – i imaju preporučenu maloprodajnu cijenu od 2699,99 kn Forerunner 255 Music i Forerunner 255S Music također su sada dostupni u crnoj ili bijeloj boji i imaju preporučenu maloprodajnu cijenu od 2999,99 kn.

 1 Podaci i informacije koje pružaju ovi uređaji trebaju biti bliska procjena vaše aktivnosti i praćenih mjernih podataka, ali možda neće biti točno točni

2 Pregledajte trenutnu podržanu zemlju, mrežu plaćanja i podatke o banci izdavatelja

3 Ovo nije medicinski proizvod i nije namijenjen za upotrebu u dijagnostici ili praćenju bilo kojeg medicinskog stanja; pogledajte Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox nije dostupan u svim zemljama.

4 Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom; pogledajte Garmin.com/ble. Za zahtjeve i ograničenja sigurnosnih i značajki praćenja pogledajte Garmin.com/safety

PR tekst

Nema postova za prikaz