ISTRAŽIVANJEM PREVENIRATI OZLJEDE

Garmin ulaže u zdravlje trkača – uključi se u studiju

Garmin najavljuje suradnju s RUNSAFE istraživačkom skupinom na Sveučilištu Aarhus u Danskoj kako bi istražio kako promjene u načinu trčanja utječu na različite čimbenike vezane uz zdravlje. Tijekom Garmin-RUNSAFE studije o zdravlju, istražit će se odnos između trčanja, osobnih karakteristika i rizika od ozljeda povezanih s trčanjem.

 

Svjetska studija, koja je u tijeku, pružit će RUNSAFE-u podatke za poticanje boljeg razumijevanja uzroka ozljeda i, u konačnici, pružanja boljih strategija prevencije pomoću povratne informacije u stvarnom vremenu tijekom trčanja i treninga.

„Jako nam je drago što imamo priliku surađivati s RUNSAFE-om kako bismo razumjeli zašto se događaju ozljede i kako ih bolje spriječiti“, rekao je Andy Silver, viši menadžer u tvrtki Garmin. „Kao tvrtka koja strastveno podržava trčanje, znamo da je prevencija ozljeda ključna za trkače bilo koje razine. Ova studija će istražiti kako spriječiti ozljede pridržavanjem sigurnog rasporeda trčanja, o čemu do sada nije bilo dovoljno podataka i istraživanja.“

„Istraživači su desetljećima tražili dublje razumijevanje zašto se događaju ozljede. Međutim, nedostatak podataka bio je ograničavajući čimbenik jer je dosad istražen samo jedan ili više pojedinačnih faktora rizika,, rekao je Rasmus Østergaard Nielsen, voditelj studije na Sveučilištu Aarhus. „Pojava ozljeda ovisi o puno faktora, a suradnja s tvrtkom Garmin omogućuje nam prikupljanje raznih podataka koji nam dopuštaju detaljnu i sofisticiranu analizu korištenjem novih uzročnih teorija i statističkih pristupa. To će nam pružiti jedinstven uvid, i na kraju, nadamo se da će suradnja voditi prema boljoj prevenciji ozljeda povezanih s trčanjem – što će pogodovati trkačima širom svijeta.“

Garmin-RUNSAFE studija zdravlja trajat će do 31. prosinca 2020. i otvorena je za sve trkače, bez obzira na to koliko često, brzo ili daleko trče. Sudionici mogu slobodno trčati tijekom istraživanja i mogu odustati u bilo kojem trenutku. Da biste saznali više ili se prijavili za sudjelovanje u studiji, kliknite ovdje.

Već desetljećima Garmin uvodi novu GPS navigaciju i bežične uređaje i aplikacije koji su dizajnirani za ljude koji žive aktivnim životom. Garmin djeluje na pet primarnih tržišta, uključujući automobilsku industriju, zrakoplovstvo, fitness, marine i rekreaciju na otvorenom.

Pratite Garmin:

facebook.com/garminhrvatska

instagram.com/garminhrvatska

youtube com / garminhrvatska

- Marketing -

Nema postova za prikaz