PROLJEĆE JE ZA TRČANJE!

[GDJE SE TRČALO] Vikend report 9. i 10. travnja

Protekli vikend, kako i priliči proljeću, mnogi su iskoristili za trčanje utrke. Uz velike, kao što je npr. Bečki maraton na kojem je nastupilo dosta naših trkačica i trkača, oni manje (kilometarski) ambiciozni trčali u Rijeci, Zagrebu, na Jankovcu…

 

ZAGREB – Savski Hendrix polumaraton

Tmurno, ali ugodno za trčanje – tako bi se ukratko moglo opisati vrijeme koje je dočekalo zainteresirane za “naganjanje” po savskom nasipu. Na rasporedu su bile dvije utrke, Savski Hendrix polumaraton i utrka na 5 km PoKRENI. Na glavnoj utrci nastupilo je 448 trkačica i trkača, a na PoKRENI 5 km njih 173. U muškoj konkurenciji polumaratona pobijedio je Nikola Špoljar, drugi je bio Davor Damjanović, a treći Nikola Horvat. Kod žena najbrža je bila Veronika Jurišić, druga je bila Dunja Bua, a treća Sanja Kavaz. Ostali rezultati.

Našu veliku foto galeriju s utrke pogledajte ovdje.

 

RIJEKA – Molo longo trk

Kiši usprkos, atraktivna staza tik do mora privukla je na Molo longo velik broj dobro raspoloženih trkača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Njih 161, među kojima je bilo i profesionalnih sportaša i rekreativaca, istrčalo je 6 kilometara dugu stazu, odnosno dva kruga po šetnici, sa startom i finišom pored zgrade putničkog terminala.

Najbolje rezultate u ženskoj kategoriji ostvarile su prošlogodišnja pobjednica Ingrid Nikolesić – AK Sljeme (23:44 min), Ljubica Tonković – AK Sinj (25:20 min) i Paula Tepuš – AK Kvarner (26:00 min), dok su u muškoj kategoriji to bili Zoran Žilić – AK Koprivnica (20:24 min), Matjaž Štanfel – AK Koprivnica (21:35 min) i Stiven Vunić – AD Natura (22:17 min).

U obje su kategorije oboreni prošlogodišnji rekordi, a na postolja su se popeli i pobjednici prošlotjedne utrke “539 skok”, Tepuš i Štanfel. (rezultate nismo pronašli)

HST_Mololongotrk_2016_01

 

JANKOVAC – Biser Slavonije

U jednom od najljepših dijelova Slavonije, na obroncima Papuka, održana je 9. Brdska utrka Biser Slavonije na kojoj je sudjelovalo stotinjak trkačica i trkača. I na Jankovcu je bilo vlažno, tmurno i kišovito, ali predivna priroda odužila se svima koji su usprkos vremenu odlučili trčati.

U muškoj konkurenciji najbrža tri su: Vedran Gračan, Ante Živković i Ivan Maletić, a u ženskoj Danijela Černić, Zorica Cvanciger i Maja Resman. Rezultati

 

VIROVITICA – Doživjeti stotu

Trčalo se i u Virovitici, foto galeriju s utrke pogledajte ovdje.

Autor: 3sporta

Što misliš o temi?