KUTINA - VOLODER

Goran Grdenić i Bojana Bjeljac najbrži u spomen Franji Mihaliću

Petnaest kilometara 17. Međunarodne utrke Kutina – Voloder istrčalo je jučer više od 150 trkačica i trkača iz Hrvatske i okolnih zemalja po lijepom i ugodnom vremenu. Utrka se tradicionalno održava u sklopu manifestacije Voloderske jeseni, a od nedavno se trči u spomen na najvećeg maratonca svih vremena Franju Mihalića, koji je rodom iz Moslavine.

 

Organizatori utrke Udruga Vinko i Atletski klub Moslavina u pokretu odradili su utrku rutinski, s puno iskustva, a trkačima nije nedostajalo ništa, od startnog paketa do okrepe i obroka nakon utrke.

“Ove godine imamo oko 170 trkača, lani smo ih imali oko 185. U pitanju je istovremeno održavanje UNICEF-ove utrke humanitarnog karaktera u Zagrebu koja ima 1700 prijavljenih trkača. No i dalje radi se o respektabilnom broju trkača za grad naše veličine. Utrka je službeno verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza pa se na njoj može rušiti rekord. Pokrovitelji utrke su gradovi Kutina, Popovača i Zagreb, te Sisačko moslavačka županija i ovom prilikom zahvaljujem njima i svim sponzorima na tome.”, rekao je Danijel Kepe, organizator utrke.

Utrci je nazočio i Vladimir Mihalić, sin Franje Mihalića, našeg čuvenog svjetski poznatog srebrnog olimpijca rođenog u Velikoj Ludini, a uz njega je bio i naš poznati atletičar ovjenčan brojnim medaljama, Dane Korica, također s prostora Moslavine.

Start utrke bio je u 10 sati na kutinskom gradskom trgu s ciljem u središtu Volodera. Na startu su trkače i goste iz svijeta atletike pozdravili gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i zamjenik župana Roman Rosavec.

 

O najboljima

 

Na čelo utrke od početka je krenuo Goran Grdenić, a povremeno mu je prijetio rekorder ove staze Mađar Tamas Nagy. No Grdenić je uspio ostvariti prednost od dvjestotinjak metara i u cilj ušao u vremenu 50:05 min. Drugoplasirani Tamas Nagy utrku je završio za 50:44, a trećeplasirani Ante Živković za 54:06 min.

 U ženskoj konkurenciji sve tri trkačice iz Hrvatske – pobjednica Bojana Bjeljac (55:41 min), druga Tanja Samardžić (1:01:37 h) i treća Dubravka Mesec (1:02:55 h).

20170910-13_22_47-IMG_6339

 REZULTATI

 

Tekst/foto: 3sporta

Što misliš o temi?