NA RAVNICAMA PODVUČEN KRAJ SEZONE

Grand Finale za kraj serijala Zagreb 5×5 powered by Heineken 0.0

Istrčano je i posljednjih pet kilometara ovogodišnjeg serijala Zagreb 5×5 powered by Heineken 0.0. Tako je u nedjelju na zagrebačkim Ravnicama zaključena ova liga zanimljivog koncepta, koja se protegnula kroz cijelu godinu, diljem metropole.

 

Održano je pet jedinstvenih cestovnih atletskih utrke na pet kilometara, na različitim zagrebačkim lokacijama. Svaka pod svojim posebnim nazivom i specifičnim imidžom – Winter Classic, Spring Break, City Run, Summer End i sada Zagreb Grand Finale.

Veliko finale u režiji Run&Treka, kao i proglašenje i nagrađivanje najboljih kako na ovoj, posljednjoj utrci, tako i na kraju serijala, održano je u TC-u Maksimir.

Među 208 sudionika i sudionica, ovih pet kilometara najbrže je istrčao Silvije Tomac (Triatlon Klub Maksimir) za 15:24 minuta. Kristijan Rubinić (AK Jastreb) zauzima drugu poziciju nakon 16:02 minuta na stazi, a treći Danijel Peček (Zagreb Runners / Ak Dubrovnik) za njim kasni tek četiri sekunde.

U ženskoj konkurenciji pobjedu odnosi Marija Vrajić (Ak Maksimir) s vremenom 18:21 minuta. Tea Faber (Ak Dubrovnik) slijedi ju s 11 sekundi zaostatka, a treća u cilj dolazi Breda Škedelj (Šentjernej) s vremenom 19:15 minuta.

 

REZULTATI

Nakon Grand Finala proglašeni su i najbolji u ukupnom poretku Zagreb 5×5 powered by Heineken 0.0, u apsolutnim muškim i ženskim kategorijama te po dobnim skupinama. Za ukupan plasman bodovale su se tri najbolje istrčane utrke.

Na najvišu stepenicu postolja za kraj sezone, popeo se Tomislav Novosel. Drugo mjesto, nakon trećeg plasmana na Grand Finaleu, zauzima Danijel Peček, dok kao treći u apsolutnoj muškoj konkurenciji završava Blaž Car-Pavlic. On ima isti broj bodova kao i drugoplasirani, ali je istrčao utrku manje.

Pobjednicom Zagreb 5×5 za 2019. godinu, postaje Breda Škedelj. Tea Faber s istim brojem bodova, ali jednom utrkom manje zauzima drugo mjesto u ženskoj konkurenciji, dok na treću stepenicu staje Doris Blažević.

UKUPNI POREDAK

Preuzmite fotografije iz RACEMOMENT SUSTAVA

 

Piše: Martina Maloča
Foto: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz