SVAKI TRKAČ - JEDNO SVJETLO

GRAWE Hrvatska istrčane kilometre pretvorio u donaciju udruzi Krijesnica

Na subotnjem GRAWE noćnom maratonu koji se održao na Bundeku i Savskom nasipu sudjelovalo je gotovo 1100 trkača iz 12 zemalja koji su se trkačkim koracima upisivali na listu sudionika u čak 5 različitih disciplina. Osim toga, svojim su sudjelovanjem dodatno povećali iznos GRAWE donacije Udruzi Krijesnica na 50.000 kuna koju je prije prvog starta članovima Udruge uručio predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d., g. Igor Pureta.

GRAWE-ova inicijativa PoKRENI mjesecima je, kroz različite aktivnosti, nastojala motivirati ljude da se poKRENU ili da poKRENU nekoga tko do sada nije trčao, a na svojim su društvenim mrežama svakodnevno informirali i motivirali trkače i one koji su to tek postali kako bi im put od kauča do sudjelovanja u utrci u sklopu GRAWE noćnog maratona bio što lakši. Noćni maraton, koji se prvi puta održao prošle godine, u organizaciji Atletskog kluba Sljeme i GRAWE-a ove je godine okupio dvostruko više trkača.

„Ugodno smo iznenađeni brojem prijavljenih na GRAWE noćni maraton, ali to samo pokazuje kako trčanje kao rekreacija, ali i kao sport, postaje sve popularnija aktivnost među svim generacijama. Drago nam je da smo ove godine uspjeli organizirati i kratku utrku od 4,2 km za sve one koji su se kroz projekt PoKRENI tek uključili u trčanje i kojima je ovo bila prva utrka u životu. Vjerujemo da će ti isti trkači-početnici sljedeće godine trčati jednu od većih utrka“, rekao je Siniša Mareković, iz Atletskog kluba Sljeme.

Osim što su svojim sudjelovanjem na utrci ostvarili osobni uspjeh, trkači su svojim prijavama dodatno povećali iznos GRAWE donacije Udruzi Krijesnica. Naime, prvih 25.000 kuna donacije prikupljeno je kroz Endomondo izazov u sklopu inicijative PoKRENI, a dodatnih 25.000 kuna prikupljeno je na način da je GRAWE za svakog prijavljenog na GRAWE noćni maraton donirao dodatnih 20 kuna. Tako je ukupna donacija iznosila 50.000 kuna, a Udruzi Krijesnica ju je, prije prvog starta, uručio predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d., g. Igor Pureta.

„U ime GRAWE-a želim zahvaliti svim trkačima koji su u projektu PoKRENI pronašli motivaciju da se poKRENU ili da poKRENU nekoga i koji su svojim trkačkim kilometrima učinili nešto dobro za sebe. Osim toga, skupljajući trkačke kilometre i prijavom na GRAWE noćni maraton, učinili su veliku stvar i za Udrugu Krijesnica. Ponosni smo na svakog pojedinca koji je omogućio da danas, na GRAWE noćnom maratonu, Udruzi Krijesnica uručimo donaciju od 50.000 kuna. Vjerujemo da će trkački kilometri pretvoreni u novac pomoći u daljnjim aktivnostima Udruge“ rekao je prilikom uručenja donacije g. Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

Projekt PoKRENI nastavlja sa svojim aktivnostima, a sve novosti možete i dalje pratiti na njihovoj Facebook stranici https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE.

 

Autor: PR

Nema postova za prikaz