TREĆA POBJEDA ZAREDOM

Hrvatice ponovno rasturile 100 km del Passatore, Nikolina Šustić srušila rekord staze!

Sto kilometara od Firenze do Faenze cestom kroz Apenine trči se tradicionalno već 45 godina – a tradicionalno su i naše trkačice nevjerojatno dobre na toj utrci. Nikolina Šustić obranila je prošlogodišnji naslov i sa 7:34:35 postavila novi ženski rekord staze, Veronika Jurišić osvojila je treće, a Antonija Orlić četvrto mjesto!

 

Prekrasni prošlogodišnji scenarij kad su ove naše djevojke zauzele sva tri mjesta na postolju ove je godine pokvarila nova talijanska ultraška uzdanica Laura Gotti koja je završila druga i s kojom se Nikolina borila dobar dio trke. Unatoč natjeravanju i prestizanju u jednom trenutku, Gotti je ipak na kraju zaostala gotovo 13 minuta.

Nikolini je ovo treća pobjeda zaredom na ovoj utrci.

proglasenjeTrećeplasiranoj Veroniki Jurišić trebalo je 8 sati i 1 minuta, a Antoniji Orlić 35 minuta više, što je 20-tak minuta bolje nego lani (kad je bila treća). Još jedna višestruka pobjednica Passatorea, Marija Vrajić, dugo je držala treće mjesto, no negdje oko sredine utrke stvari su krenule u krivom smjeru pa je Marija odustala na 60. kilometru.

Od utrke je odustao i naš jedini muški predstavnik Dejan Radanac, na 79. kilometru. Ovo je bio njegov prvi pokušaj stotke. Osim njega, debitantica je bila i Adrijana Šimić, koja je utrku završila za 11 sati i 27 minuta i zauzela 42. mjesto. 

Kod muškaraca je dvanaestu pobjedu zaredom odnio Giorgio Calcaterra, legendarni talijanski ultraš, s vremenom 7:03:54. Drugi je bio njegov sunarodnjak Andrea Zambelli, a treći Francuz Herve Seitz. Zanimljivo je i da je ovo prvi put da su se na jednoj ultri (i to vrlo brojnoj, skoro 3.000 natjecatelja) među prvih deset našle čak tri djevojke – Šustić 5., Gotti 7., Jurišić 10. .

Talijansku avanturu naših djevojaka ažurno je na svom Facebook profilu prenosio i opisivao njihov voditelj i trener Dragan Janković, a uz njega su logistički dio ekipe činili Zoran Kos, Žana Rajić i Lidija Škec.

pass2Čestitamo svima!

Tekst: Martina Đođo / 3sporta.com
Foto: Zoran Kos

- Marketing -

Nema postova za prikaz