SRETNO!

Hrvatska reprezentacija nastupa na Svjetskom prvenstvu u trailu!

Hrvatska trail reprezentacija od 6. do 9. lipnja nastupa na svjetskom prvenstvu u trailu koje se održava u portugalskom gradu MIranda do Corvo. Na prvenstvu nastupa više od 400 natjecatelja iz 55 reprezentacija na stazi dužine 44 km s ukupno 2.200 m visinske razlike. Naslove svjetskih prvaka brane Nizozemka Ragna Debats i Španjolac Luis Alberto Hernandez. U ekipnom poretku naslove svjetskih prvaka pokušati će obraniti Španjolke i Španjolci. 

 

Hrvatska trail reprezentacija, kao regionalni lider u trail trčanju, kontinuirano nastupa na SP od 2016. godine. Sastav reprezentacije odredio je izbornik Dragan Janković, vođa delegacije je Alen Paliska, a stožer reprezentacije zaokružuje Nikola Domitrović.

Sastav reprezentacije:

ŽENE

 

 

 

 

 

 

 

MUŠKARCI

 

 

 

 

 

 

– Četvrto Svjetsko prvenstvo i četvrti nastup hrvatskog tima, koji će ovoga puta nastupiti s 13 predstavnika, 7 u ženskoj i 6 u muškoj konkurenciji. Hrvatska vrsta je odabrana na temelju izborne trke Dalmacija Ultra Trail, krajem 2018. godine.

Aktualna prvakinja Ingrid Nikolesić se vrlo korektno zahvalila pozivu uz objašnjenje da nije bila na izbornoj trci i da nije fer prema ostalim curama da im uzima mjesto u timu – rekao je prije utrke Dragan Janković.

Dragan Janković

Očekivanja od naših najboljih trail trkača su optimistična ali i realna, a to je ulazak barem dva naša predstavnika u prvu polovicu generalnog poretka. To bi trebao biti dobar korak ka vrhu, ili bolje rečeno bijeg iz donjeg doma svjetske trail scene. Prvenstvo je izuzetno jako i rekordno masovno (53 zemlje sa svih 6 kontinenata), što znači da se trail stihijski širi diljem planete i trenutno je daleko najbrže rastuća atletska disciplina.

Alen Paliska, vođa delegacije

Staza je najkraća u odnosu na prethodna prvenstva (44 km), što će na neki način pogodovati našoj ekipi jer je na hrvatskoj sceni jako malo dugačkih trailova od 50 i više km.

– Prvenstvo je osim pojedinačno, ujedno i ekipno, a poredak se računa zbrajanjem rezultata troje najboljih iz svakog tima. Muška ekipa nam je ovog puta nešto jača od ženske, ali je zato muška konkurencija općenito jača i gušća. Uglavnom, ekipni plasmani unutar prvih 25-30 ekipa bi u potpunosti zadovoljili sve naše timske apetite i rezultatski opravdali odlazak u ovaj lijepi dio Portugala – zaključio je Janković.

LIVE REZULTATI

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz