MALO BURE MALO BLJUZGE

Hrvatska trči dalje – otvorene su prijave za zimsku ligu!

Dva su godišnja doba kada je, objektivno, teže trčati. Pobijediti sebe i izići na +30 ljeti jednako je teško kao isto to na -10. Ali jednako tako znamo da se pravi trkački rezultati “kuju” upravo u tim “netrkačkim” mjesecima. Ovo je poziv da istrčimo zimu zajedno! 🙂

 

Zimska liga Hrvatska trči nastavak je “virtualnih” trkačkih događanja koje smo organizirali ove godine. Krenuli smo u najgore vrijeme lockdowna početkom travnja virtualnom utrkom Jači od korone. Na njoj je trčalo (neki oko stola u sobi) oko 1.500 trkačica i trkača. Nastavili  smo prvom istoimenom trkačkom ligom na kojoj je nastupilo oko 2.300 trkača. Uslijedila je Ljetna liga Hrvatska trči s gotovo 2.700 i utrka Samo pozitiva s oko 1.400 trkača. Upravo smo otvorili prijave za Zimsku ligu Hrvatska trči.

Ovaj put trčat ćemo četiri vikenda:

  • 1. kolo – 12./13. 12. 2020.
  • 2. kolo – 19./20. 12. 2020.
  • 3. kolo – 26./27. 12. 2020.
  • 4. kolo – 2./3. 1. 2021.

 

Istrči ili prehodaj bar 5 kilometara

Na svakom kolu od (odraslih) sudionika očekuje se da istrče ili prehodaju najmanje 5 kilometara. To je distanca primjerena svima, a kako je ovo rekreativna liga, vrijeme nije osobito važno. Trčimo jedan dan vikenda, subotu ili nedjelju, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu.

Na ligi mogu sudjelovati i djeca, za njih najkraća dionica nije zadana, na roditeljima je da odluče što je za njihovo dijete primjereno.

Svi koji istrče barem jedno kolo lige, dobivaju finišersku medalju.

Ove predobre medalje dizajnirao je Siniša Mareković

 

SVE O ZIMSKOJ LIGI HRVATSKA TRČI

 

Natječi se u jednoj od četiri discipline

Oni koji žele natjecanje, moći će istrčati jednu od klasičnih disciplina:

  • 5 km
  • 10 km
  • polumaraton
  • maraton.

U toj natjecateljskoj kategoriji vodit će se rezultati, a za najbrže predviđamo i lijepe nagrade. Natjecatelji svaki vikend mogu istrčati neku drugu dionicu, ili poboljšavati svoj rezultat na jednoj iz kola u kolo. Ukupni pobjednici lige bit će oni koji su istrčali najbrže vrijeme, bez obzira u kojem je kolu rezultat ostvaren.

 

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI O ZIMSKOJ LIGI

 

Obuci super majicu i okiti se fora medaljom

Kao i na ljetnoj ligi, ovo će biti i natjecanje dvaju timova – zeleni, kontinentalni tim ovaj se put zove Tim bljuzga, a plavi jadranski Tim bura. U skladu s tim napravljeni su motivi za majice i medalje.

Majice Tima bura i Tima bljuzga, ilustracije Nika Titanika

 

POGLEDAJ ILUSTACIJE NIKA TITANIKA U PUNOJ REZOLUCIJI

 

Prijavi se brzo, prijave samo do 16. 11. 2020.

Zbog uvjeta proizvodnje majica i medalja, prijave moramo zatvoriti samo 7 dana nakon otvaranja. Zatvorit ćemo ih i prije ako dosegnemo limit.

Ako želiš sudjelovati, nemoj čekati i prijavi se odmah.

SAZNAJ DETALJE I PRIJAVI SE NA ZIMSKU LIGU HRVATSKA TRČI

 

Nema postova za prikaz