I DRUGO KOLO ZA ZELENE

HRVATSKA TRČI – drugo kolo ljetne lige – Herojski smo izdržali još jedan prevruć vikend

Iako smo očekivali da će vrućina bar malo popustiti, opet je bilo jako vruće i sparno, neugodno za trčanje. No ovo je ljetna liga i svi smo znali što nas čeka. 🙂

 

Na drugom kolu nastupilo je nešto manje trkačica i trkača nego na prvom. 1885 nas obulo je tenisice i istrčalo svoju dionicu, mnogi zadanih 5 kilometara, ali po prvi put imamo i maratonce.

 

Zeleni i plavi

Zeleni tim ponovno je bio bolji po dva osnovna kriterija i tako su poveli s 2:0. Zelenih je trčalo 72%, a plavih 69%, a zeleni su u prosjeku prevalili i veću distancu, 7.24 kilometra nasuprot 6.87 km po trkaču plavih. Ako se ovako nastavi, liga bi mogla biti riješena na idućem kolu. PLAVI PROBUDITE SE! 😀

 

 

Istrčano šest maratona

Bez obzira na manji broj trkača, ovaj smo put istrčali sedamdesetak kilometara više nego na prvom kolu lige. Sigurno su za to među najzaslužnijima maratonci, njih šest, koji su i po ovoj vrućini istrčali 42.2 kilometra. Trojica najboljih bili su Alen Imširović 3:05:18, Ivan Galović 5:13:33 te Zoran Vesel 5:33:51. Treba spomenuti i ostalu trojicu, oni su Domagoj Zmaić, Mario Čeliković i Ratko Boroš.

 

 

Polumaraton

U natjecateljsku kategoriju polumaratona ukupno je prijavljeno 35 rezultata – 20 muških i 15 ženskih. Kod žena na prva tri mjesta ovog kola plasirale su se Ivana Ivandija, Katarina Šipić i Ivana Hebrang Grgić, sve tri unutar dvije minute. Kod muškaraca najbrži polumaraton istrčao je Neven Jurković, za respektabilnih 1:24:37, drugi je bio Roberto Bašić, a treći Gabrijel Lešić.

 

 

10 km

Kako idemo prema kraćoj distanci, tako se i broj prijavljenih natjecatelja povećava; na 10 km prijavljeno je ukupno 168 rezultata. Najbolji “cener” istrčao je Josip Oulovsky (37:29), drugi je bio Filip Grgurić, a treći Alan Biro, a u ženskoj konkurenciji prve tri bile su Nikolina Dragutinović, Inga Juric i Josipa Smolčić.

 

 

5 km

I na kraju, najkraća distanca s najviše prijavljenih rezultata u natjecateljsku kategoriju. Čak 424 trkačica i trkača odlučilo je vidjeti kako stoje u usporedbi s drugima. Najbolje rezultate ostvarili su Ivana Zeljko, Sanja Vuković i Andrea Tuđa kod žena te Juraj Bilaver, Dario Šokčević i Ivica Hlupić kod muškaraca.

Nastavljamo u subotu i nedjelju

Iduće kolo možda će već odlučiti tim pobjednika, a možda će plavi nastupiti u velikom broju i istrčati solidnu kilometražu i smanjiti na 2:1. Nadamo se samo da će vrućine napokon popustiti i da će nam vremenski uvjeti pomoći u preostala tri kola.

Kako bilo da bilo, radujemo se nastavku ljetnog trčanja s vama! 🙂

REZULTATI

Ako trčite ligu, pridružite se privatnoj Facebook grupi samo za ljetne ligaše: https://www.facebook.com/groups/hrvatskatrci/

SPONZORI LIGE:

 

 

 

Nema postova za prikaz