AKO JE ZIMA NIJE LAV

HRVATSKA TRČI – Počinje velika Zimska liga!

Više od 2.200 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske (i mnogih drugih zemalja) odlučilo je kraj ove godine ispratiti – u trku. Kroz četiri kola, koja će se održati u četiri vikenda pred nama, borit će se protiv vremenskih nepogoda i za svoj tim.

 

Trkači su se prilikom prijave mogli odlučiti žele li braniti plavu boju Tima bura ili zelenu Tima bljuzga. Ovaj oblik velikog timskog natjecanja imali smo već u ljeto, kada su trkači zelenog tima uvjerljivo pobijedili, tj. trčali u većem postotku i istrčali u prosjeku više kilometara. Ovaj put bi trkači plavog “morskog” tima mogli imati prednost boljih vremenskih uvjeta, ali tko zna što nas čeka i kada će udariti bura ili kišno jugo. 🙂

Za one koji ne znaju, “Hrvatska trči” niz je virtualnih utrka, Zimska liga već je peti projekt. Sveukupno je na ovim utrkama ove godine bilo gotovo 10.000 startera koji su sami ili u manjem društvu trčali od proljeća do zime. Krenuli smo s utrkom pa onda i ligom Jači od korone, nastavili kroz kolovoz Ljetnom ligom, istrčali utrku Samo pozitiva i sad završavamo Zimskom ligom.

– Na početku su naše virtualne utrke bile samo reakcija na neodržavanje pravih utrka, htjeli smo da budu poticaj trkačima da nastave s treningom i pripremaju se za virtualne utrke. No, i nakon što su klasične utrke krenule, interes za naše virtualne događaje nije se smanjivao. Kroz naše smo događaje izgradili veliku zajednicu trkačica i trkača iz cijele Hrvatske, ljudi koji se vjerojatno nikad ne bi susreli i upoznali na pravim utrkama. Dali smo priliku najbržima da imaju cilj za koji se pripremaju, a početnicima da budu prihvaćeni, bez obzira na svoje neiskustvo ili sporost. To vidim kao najveći uspjeh pokreta Hrvatska trči koji ćemo nastaviti graditi i u idućoj godini – rekao je Zvonimir Mikašek, inicijator projekta Hrvatska trči.

U vikendima pred nama čeka nas super događanje, velik broj sudionika jamči i veliku aktivnost na Facebook grupama gdje se trkači okupljaju, veselimo se zajedničkim uspjesima, od onih koji će srušiti svoj rekord, do onih koji će ovu zimu pamtiti kao prvu trkačku zimu u životu.

Sretno svima na Zimskoj ligi Hrvatska trči!

 

Pridružite se Facebook trkačkim grupama:

Hrvatska trči: https://facebook.com/groups/trcimo

TRČIMO! 3sporta.com: https://facebook.com/groups/trcimo

 

Nema postova za prikaz