PRIJATELJSTVO KROZ TRČANJE

I ove godine Zagreb trči sa St. Petersburgom

Nakon prošlogodišnje uspješne razmjene trkačkih delegacija pobratimski Zagreb i ruski St. Petersburg i ove godine trče zajedno u okviru programa Runs with Twins!

 

Glavna ideja Trčanja s pobratmima, ili po naški Runs with Twins, je zbližavanje ljudi, gradova pobratima i država s ciljem doprinosa toleranciji, međusobnom razumijevanju i interkulturnom dijalogu. A to se ostvaruje svima omiljenim aktivnostima, trčanjem, putovanjima, zabavom, druženjem kao i drugim popratnim zanimacijama!

To sve, ali i puno više od toga, je Runs with Twins!

U osnovi je razmjena trkačkih delegacija gradova pobratima koji sudjeluju u pojedinom projektu! Razmjena znači međusobni posjeti gradu pobratimu i sudjelovanje na odabranim pobratimskim utrkama, u svakom gradu po jednoj, za pojedini projekt odabranoj utrci.

 

Runs with Twins 2019 Санкт Петербург & Zagreb

Ove godine naš Zagreb i ruski St. Petersburg obilježavaju 51 godinu svojeg pobratimstva i trče Runs with Twins po drugi put.

U okviru projekta prvo će zagrebačka trkačka delegacija posjetiti Rusiju i sudjelovati na utrci od carskog sela Pushkin do St. Petersburga 15. rujna, a onda će delegacija St. Petersburga uzvratiti posjet Zagrebu i sudjelovati na tradicionalnom polumaratonu Starek koji se održava na našem prekrasnom Jarunu.

 

SLUŽBENA STRANICA RUN WITH TWINS

 

Izbor članova lutrijom → i rekreativci u delegacijama!

Posebnost Runs with Twinsa je svakako način izbora trkačkih delegacija koje predstavljaju gradove pobratime ! Kako razmjena ne bi bila zanimljiva samo najbržima, članovi delegacija biraju se tako da omoguće sudjelovanje i rekreativaca! Naime, u delegaciju, osim pobjednika izborne utrke, ulaze i najsretniji, koji budu izvučeni na lutriji od svih koji završe utrku što znači da svatko, bez obzira na brzinu i plasman u izbornoj utrci, može biti član delegacije i predstavljati grad.

Putovanje, smještaj i sudjelovanje u pobratimskim utrkama za članove delegacije su besplatni.

 

Za St. Petersburg se delegacija ove godine bira na Jarunu

Članovi zagrebačke delegacije za ovogodišnju razmjenu sa St. Petersburgom biraju se na izbornoj utrci koja se održava 28. kolovoza na Jarunu. Zagrebačka delegacija će brojati najmanje 7 članova, od kojih se 4 bira na izbornoj utrci i to tako da jednako budu zastupljene i cure i dečki. U delegaciju ulaze pobjednica i pobjednik, te najmanje po jedan ženski i muški sudionik izborne utrke koji uspješno završe utrku i koji budu izvučeni na lutriji.

 

INFORMACIJE I PRIJAVE NA UTRKU

 

I brzi i spori imaju šansu biti dio delegacije, putovati u prijateljsku Rusiju i osjetiti pobratimstvo !

Runs with Twins podržava predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnici Zagreba i St. Petersburga, Ministarstvo vanjskih poslova RH, Ministarstvo turizma RH, Veleposlanstvo Ruske Federacije, Predstavništvo Rossotrudničestva u Zagrebu kao i drugi podupiratelji i podržavatelji u području sporta, međunarodne suradnje, turizma i zdravlja.

Runs with Twins je prva globalna inicijativa koja povezuje gradove, nacije i ljude trčanjem… te tako približava pobratimstvo građanima, i pruža im osobno iskustvo !

Zagrebačka trkačka delegacija na prijemu u gradu St. Petersburgu tijekom prošlogodišnjeg gostovanja

PR tekst

Nema postova za prikaz