DURUN 10K

I u Dubrovniku se trčalo za Novu godinu

Novogodišnja utrka u Dubrovniku startala je 1. siječnja u 14 sati. Na startu utrke okupilo se oko 150 trkača i trkačica, a ono što posebno veseli je međunarodna nota koja postaje karakteristična baš za DuRun 10K – natjecatelji su pristigli iz 20-ak država diljem svijeta.

 

 

Posebnost utrke je i sudjelovanje PeaceRun tima, čiji se članovi iz godine u godinu vraćaju u Dubrovnik kako bi zapalili baklju mira i prenijeli poruku prijateljstva, razumijevanja i miroljubivosti po cijelom svijetu.

Sam format utrke ostao je isti kao i prethodnih godina – trčala su se dva kruga od pet kilometara, sa startom i ciljem na Stradunu. Izmjene dugih uzbrdica i nizbrdica zahtijevale su posebnu koncentraciju i raspodjelu energije kako bi se što bolje savladala relativno zahtjevna trasa, no rezultati su ipak ovaj put bili u drugom planu.

Najvažnije je bilo s veseljem pozdraviti dolazak nove godine na način koji nam je najdraži – trčanjem, naravno! Ugodno vrijeme, oblačno, ali bez kiše i prekrasan pogled na Grad koji se pružao s nizbrdice pružili su dodatan užitak trkačima i trkačicama.

Spomenut ćemo i najbolje natjecatelje – ipak utrka ne bi bila utrka da nije natjecateljskog duha i lova na što bolje rezultate – u muškoj konkurenciji slavio je član PeaceRun tima, Abhinabha Tangerman, s rezultatom od 33 minute i 56 sekundi, a drugi je bio najbolji Hrvat Ivan Dračar (34:04). Treći je mjesto pripalo najboljem gosparu Anti Živkoviću, a njegovo vrijeme u cilju bilo je 34 minute i 12 sekundi.

Kod žena je najbolja bila, već drugu godinu za redom, Olivera Jevtić, s rezultatom 36:18. Drugo mjesto je pripalo najbržoj Hrvatici Matei Matošević (36:22), dok je treća u cilj ušla Marija Vrajić (39:17). O kvaliteti utrke govori činjenica da su prve tri žene odreda iskusne maratonke i olimpijke.

Organizatori utrke bili su AK Dubrovnik, Agencija ExTempora i AK Maraton 2000.

Kompletne rezultate pogledajte ovdje

PR tekst

Nema postova za prikaz