SKORO TOČNO U PONOĆ

Ilica Midnight Run – 1060 kućnih brojeva najpoznatije zagrebačke ulice najbrže izbrojali Neven Kamenski i Veronika Jurišić

Sa subote na nedjelju u noćnim satima, prvi je put održana jedna nova i sasvim posebna utrka koja se nije mjerila u kilometrima, nego u kućnim brojevima – Ilica Midnight Run. Tako je 323-oje trkačica i trkača istrčalo dužinu od 1060 kućnih brojeva ili, ako baš želiš u mjernoj jedinici dužine, 11 kilometara.

 

Organizator AK Sljeme, očito, nikada ne može iznjedriti dovoljno utrka, a pri tome još ostati dobar stari klasičar. Naime, domislili su se održati utrku koja neće biti obična petica, desetka ili half, koja bi se trčala točno u podne ili u devet ujutro kad se svaka “normalna“ utrka trči. Ne, “Sljemenaši“ su odlučili da će minutu poslije ponoći startati utrka koja će se trčati u rasponu od kućnog broja jedan do 530 koliko ih Ilica ima, i ni metar manje ili više, pa koliko god ispalo.

A startalo se na kućnom broj 222, ispred Pivane – sa 137 žena i 186 muškaraca. Trčali su otamo do posljednjeg kućnog broja u Ilici pa natrag prema Jelačić placu, do nebodera koji nosi početni kućni broj te se vratili u cilj pred Pivanu.

Najbolji u “brojanju“ kuća pokazao se Neven Kamenski u vremenu 40:37 minuta. Slijedi ga Andrej Gužvinec s vremenom 41:24 minuta, a treću poziciju zauzima Dinko Solić (41:57 minuta). U ženskoj konkurenciji, 1060 kućnih brojeva najbrže je istrčala Veronika Jurišić (44:53). Drugoj, Nataši Mihoci za istu dužinu treba 49:39 minuta, dok ju Til Ocvirk slijedi s rezultatom 50:57 min i zauzima treće mjesto među ženama.

Svi finišeri oko vrata su dobili još jednu fantastičnu medalju, design by Mareković. 🙂

Utrka je završila u odličnoj atmosferi i klupskoj svirci Cry Babiesa, sve dok pijevci nisu počeli kukurikati (negdje u okolici Zagreba).

REZULTATI

Piše: Martina Maloča
Foto: 3sporta

Nema postova za prikaz