ENTUZIJAZAM I PREDANOST CILJU

[INTERVJU] Alen Bošković – sve je spremno za 2. Dubrovački polumaraton

Mnoge velike stvari u povijesti dogodile su se zbog predanosti i posvećenosti cilju jednog čovjeka. Taj jedan čovjek za Dubrovački polumaraton je olimpijac, vrhunski vaterpolist i trenutni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković.

Zamolili smo ga za intervju o pripremama za polumaraton i utjecaju koji ovaj praznik trčanja ima na razvoj rekreativnog trčanja na jugu Hrvatske.

3sporta: Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja utrke, što je novo ove godine?

Alen Bošković: Projekt koji smo započeli pod imenom Dubrovačkog polumaratona pretvorio se ove godine u projekt pod zajedničkim nazivom Du Motion Runner’s Days Dubrovnik, koji objedinjuje više utrka, s najvećom, 2. Dubrovačkim polumaratonom koji je ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini. Nastavljamo sa sadržajima koji su bili prošle godine, a uz natjecateljska imat ćemo i mnogobrojna druga događanja. Tako ćemo imati expo, druženje sportaša i škola trčanja nakon utrke i druženje volontera.


3sporta:
Ima li pomaka u prihvaćanju trčanja kao oblika rekreacije u Dubrovniku, nakon prvog polumaratona?

Alen Bošković: Jedan od glavnih ciljeva ove utrke je upravo pokretanje rekreativnog trčanja u Dubrovniku. Mislim da smo na tom području već sada ostvarili lijepi uspjeh, kroz djelovanje našeg Atletskog kluba Dubrovnik i škole trčanja. Baš zbog toga imamo i brojne prijave za utrke iz grada Dubrovnika i okolice. Najviše ih je na humanitarnoj utrci na 5 km, a u pomoć našoj bolesnoj sugrađanki Karli Sentić uključile su se i mnogobrojne institucije, osnovne, srednje i visoke škole i poduzeća. I sam događaj nosi ime “Du Motion” i vjerujem da smo uspjeli – pokrenuti ljude u gradu da se bave sportom, rekreacijom, trčanjem.


3sporta:
Kako teku prijave? Koliko je do sada prijavljenih i iz koliko zemalja?

Alen Bošković: Kako su prijave još otvorene, do 1. travnja, svakim se danom povećava broj prijavljenih. Trenutno imamo više od 400 prijavljenih trkačica i trkača za polumaraton, a očekujemo masovni start i utrke na 5 km. Procjenjujem da ćemo imati jedan organski rast broja natjecatelja i to je ono čemu težimo. Želio bih da svake godine imamo povećanje broja sudionika, a da to opet ne bude prenaglo kako bismo s organizacijom mogli kvalitetno pratiti sve koji dođu. Za sada, jednako kao i prošle godine, imamo prijave iz tridesetak zemalja.


3sporta:
Što očekuje trkačice i trkače 30. travnja i 1. svibnja u Dubrovniku?

Alen Bošković: Nama su i ove, kao i prošle godine trkači u prvom planu. Želimo sve prihvatiti, da dođu u Dubrovnik s osmijehom, a tako da iz njega i odu. U startnom se paketu nalazi ne samo ono što je bitno za natjecanje, već želimo da svi osjete ljepote ovoga grada. Za nas je čast primiti sportaše i želimo da oni to vide. Svi će u startnom paketu dobiti ulaznicu za gradske zidine, mogućnost da posjete otok Lokrum i pogledaju ljepote hortikulture i znamenitosti otoka, a tamo je i tron iz serije Game of Thrones. U paketu je i ulaznica za dubrovačke muzeje, bon za dubrovački specijalitet šporke makarule dan prije utrke i naravno sve ono što pripada svakom trkači i trkačici. Startni paketi će se dijeliti u prostorima Lazareta.


3sporta:
Ove godine utrka je i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, utrka bi mogla biti brza…

Alen Bošković: Očekujem da će se hrvatski trkači i trkačice odazvati u što većem broju, da trče našim gradom i postignu što bolji rezultat. Nadam se da će hrvatska atletika na jednoj ovakvoj internacionalnoj utrci pokazati svoje kvalitete, a možda se dogodi i poneki rekord.


3sporta:
Kako teku tehničke pripreme, koliko će volontera raditi na utrci, je li sve spremno?

Alen Bošković: Tehničke pripreme za 2. Dubrovački polumaraton započele su dan nakon prvog. Osim promoviranja utrke, pokrenuli smo akciju okupljanja volontera i svih gradskih udruga i institucija koje će biti uključene u ovaj projekt. Imat ćemo veliki broj volontera, redara, vatrogasaca, pripadnika Crvenog križa, sve skupa oko 600 volontera će biti na usluzi trkačicama i trkačima.

Pozivam sve koji žele doživjeti jedan lijepi sportski vikend da nam se pridruže na 2. Dubrovačkom polumaratonu koji se trči 1. svibnja 2016.

 

Alen Bošković prije posla tajnika Dubrovačkog saveza športova i direktora Dubrovačkog polumaratona, imao je bogatu sportsku karijeru. Sudjelovao je na mnogobrojnim velikim vaterpolskim natjecanjima, a od najznačajnijih uspjeha, dvostruki je klupski prvak Europe,  osvajač srebne medalje s Europskog prvenstva u Italiji 1999. godine te olimpijac s Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine.

Službena web stranica Dubrovačkog polumaratona

Informacije o povoljnom smještaju u Dubrovniku

Autor: Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz