LAGAN I MOĆAN

Iskoristite snagu sunca uz Garmin Forerunner 955 Solar

Na proslavi Svjetskog dana trčanja, novi Garmin GPS pametni sat za trčanje i triatlon uvodi solarno punjenje, sučelje zaslona osjetljivog na dodir i vrhunske funkcije treninga u liniju Forerunner

 

Forerunner 955 Solar prvi je namjenski pametni sat za trčanje sa solarnim punjenjem iz Garmina. Uz Power Glass leću za solarno punjenje, Forerunner 955 Solar daje sportašima do 20 dana trajanja baterije u načinu rada pametnog sata1 i do 49 sati u GPS načinu2. Napravljen za duge staze, Forerunner 955 Solar ima uvijek uključen zaslon u boji koji je jednostavan za čitanje – čak i na izravnoj sunčevoj svjetlosti – dok zaslon osjetljiv na dodir nadopunjuje tradicionalni dizajn s 5 tipki, omogućujući brz pristup funkciji svakodnevnog zdravlja, lakšu kontrolu karata i još mnogo toga. Dizajniran tako da na umu ima trkače, Forerunner 955 Solar dodaje inovativne nove funkcije kao što su status varijabilnosti otkucaja srca (HRV), ocjena spremnosti za trening i widget za utrku kako bi se sportaši bolje pripremili za sljedeću veliku utrku. Garmin je predstavio Forerunner 955 Solar u suradnji s Global Running Day, godišnjom proslavom trčanja koja potiče sportaše svih razina da se posvete trčanju koje će im promijeniti život.

Evo što je novo

 • Solarno punjenje: solarno punjenje Power Glass daje sportašima do 49 sati trajanja baterije u GPS načinu rada.2
 • Sučelje dodirnog zaslona: brzo prijeđite prstom kroz karte, statistiku i još mnogo toga. Tradicionalni dizajn s 5 tipki može se koristiti zasebno ili u kombinaciji sa zaslonom osjetljivim na dodir.
 • Višepojasni GPS: ostanite na stazi u najzahtjevnijim okruženjima uz praćenje višepojasnih, višesatelitskih sustava.
 • Spremnost za trening: svaki dan naučite koliko je tijelo spremno da ima koristi od treninga uzimajući u obzir san, vrijeme oporavka, HRV status i dodatne metrike.
 • HRV status: Pratite varijabilnost otkucaja srca tijekom spavanja kako biste bolje upravljali oporavkom i općom slikom dobrog zdravlja.
 • Jutarnje izvješće: kada je upareno s pametnim telefonom, primajte prijedloge o vremenu i dnevnom treningu, kao i informacije o sinoćnjem spavanju i HRV statusu.3 Izvješće se čak može prilagoditi tako da sportaši mogu vidjeti samo detalje koji ih zanimaju.
 • Widget za utrku: Pregledajte informacije o pripremama za utrku – uključujući predviđanje izvedbe za dan utrke, vremensku prognozu za dan utrke i sat za odbrojavanje – sve u jednom widgetu. Nakon što je utrka zakazana, dnevni predloženi treninzi će se prilagoditi na temelju planova utrke sportaša.
 • Uvid u izdržljivost u stvarnom vremenu: Pratite razine napora u stvarnom vremenu tijekom trčanja ili vožnje.
 • Izvorna snaga trčanja: kada koristite Running Dynamics Pod ili HRM-Pro (prodaje se zasebno), primajte metriku u stvarnom vremenu o tome koliko se snage troši tijekom trčanja, ugrađen u sat – nije potrebna aplikacija.

Napravljen za medalje

Forerunner 955 Solar ima ključne alate za izvedbu i trening iz Firstbeat Analytics kao što su VO2 max, opterećenje pri treningu, stanje izvedbe, učinak treninga i još mnogo toga. Pokazatelji kao što su HRV status, nedavna povijest vježbanja i izvedba pružit će sportašima bolji uvid u njihov cjelokupni status treninga – i treniraju li produktivno, na vrhuncu ili pred kraj snage. Prijedlozi za dnevni trening pružit će sportašima cijeli tjedan svakodnevnih smjernica za trening na temelju njihove razine kondicije i ukupnog zdravlja, a čak će se i prilagoditi na temelju planova utrka koji su postavljeni pomoću novog widgeta za utrku. Kada koriste Running Dynamics Pod ili HRM-Pro monitor (svaki se prodaje zasebno), sportaši mogu pratiti dinamiku trčanja kao što su kadenca, duljina koraka, vrijeme kontakta s tlom i još mnogo toga. Štoviše, sportaši mogu pratiti svoju dinamiku vožnje biciklom, kao što je položaj sjedenja/stojanja, faza snage i središnji pomak platforme kada koriste kompatibilni Garmin mjerač snage (prodaje se zasebno). U vodi, Forerunner 955 Solar pratit će udaljenost plivača, hod, tempo, osobne rekorde i još mnogo toga.

Trkači i triatlonci mogu svoj trening podići na sljedeću razinu automatski sinkronizirajući vježbe u zatvorenom i na otvorenom iz Garmin Connect, aplikacije za trening Tacx i drugih platformi trećih strana. Nadalje, Forerunner 955 Solar kompatibilan je s Garmin Coach – besplatnim planovima treninga za 5K, 10K i polumaraton koji se prilagođavaju na temelju ciljeva i performansi trkača.

Za duge staze

Bez obzira trčite li gradskim ulicama ili vozite bicikl kroz gusto pokrivene staze, Forerunner 955 Solar sportašima nudi ugrađene karte u punoj boji kako bi ostali na stazi i prešli je.

 • Slijedite rutu ili tečaj s uputama skretanje po skretanje i unaprijed znajte kada dolazi sljedeće skretanje.
 • Planirajte i preuzmite rute pomoću kreatora tečaja u Garmin Connectu, koji koristi usmjeravanje popularnosti Trendline za pružanje najboljih lokalnih staza ili kreiranje tečajeva na platformama kao što su Strava i Komoot koji će se neprimjetno sinkronizirati sa satom.
 • Pripremite se za ono što vas očekuje s odabranim zanimljivostima na stazi. Osim toga, pregledajte mjerne podatke o izvedbi, vrijeme podjela, podatke o udaljenosti i nadmorskoj visini te sažetak nadolazećih ključnih točaka tečaja.
 • Ostanite u ritmu koristeći PacePro, alat koji pruža smjernice prilagođene razredima dok sportaši trče stazu.
 • Koristite ClimbPro na preuzetim tečajevima kako biste u stvarnom vremenu vidjeli informacije o trenutnim i nadolazećim usponima, uključujući gradijent, udaljenost i povećanje visine.
 • Unesite udaljenost za trčanje ili vožnju točno na satu i odmah primajte predložene staze koje kruže natrag do početne točke.

Cjelodnevno nošenje

Dizajniran za nošenje tijekom cijelog dana, Forerunner 955 Solar uključuje napredne funkcije za zdravlje i dobrobit. Pulse Ox4 na zapešću prati razine zasićenosti krvi kisikom dajući jasniju sliku sna i privikavanja na nadmorsku visinu, dok nadzor energije Body Battery pokazuje trenutne razine energije što može pomoći sportašima da pronađu najbolje vrijeme za aktivnost i odmor. Štoviše, zdravstvene funkcije žena, uključujući praćenje menstrualnog ciklusa i trudnoće, omogućuju ženama da zabilježe simptome i dobiju edukaciju o vježbanju i prehrani.

Forerunner 955 Solar drži osnovne potrepštine na zapešću s ugrađenom glazbom (preuzmite do 2000 pjesama s popisa za reprodukciju na Spotify, Amazon Music i Deezer (možda će biti potrebna premium pretplata)), beskontaktno plaćanje Garmin Pay5 i pametne obavijesti za pozive, tekstualne poruke, ažuriranja društvenih medija i upozorenja s Apple ili Android pametnog telefona sportaša. Sigurnosne funkcije i funkcije praćenja pružaju bezbrižnost dok trenirate vani slanjem lokacije sportaša uživo odabranim kontaktima za hitne slučajeve – ili automatskim slanjem poruke ako se otkrije incident.6 Dok se voze unutra, sportaši također mogu kontrolirati Tacx Smart trenažer putem ANT+ tehnologija izravno iz sata za simulaciju staze, automatske promjene otpora i upute za vježbanje prilikom korištenja tečajeva ili treninga. Štoviše, Forerunner 955 Solar može se personalizirati s prilagođenim brojčanicima, podatkovnim poljima te aplikacijama i widgetima iz Connect IQ Store.

Sada dostupan, Forerunner 955 Solar ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 4899,99 kn. Nesolarna verzija za punjenje, Forerunner 955, također je dostupna s preporučenom maloprodajnom cijenom od 4199,99 kn.

1 Pretpostavlja cjelodnevno nošenje s 3 sata dnevno vani u uvjetima od 50.000 luksa

2 Solarno punjenje, uz pretpostavku kontinuirane uporabe u uvjetima od 50.000 luksa

3 Podaci i informacije koje pružaju ovi uređaji namijenjeni su kao bliska procjena vaše aktivnosti i praćenih mjernih podataka, ali možda neće biti u potpunosti točni

4 Ovo nije medicinski proizvod i nije namijenjen za upotrebu u dijagnostici ili praćenju bilo kojeg medicinskog stanja; pogledajte Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox nije dostupan u svim zemljama.

5 Pregledajte trenutnu podržanu zemlju, mrežu plaćanja i podatke o banci izdavatelja

6 Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom; pogledajte Garmin.com/ble. Za zahtjeve i ograničenja sigurnosnih i funkcija praćenja pogledajte Garmin.com/safety

PR tekst

- Marketing -

Nema postova za prikaz