NA SVETI VID DOK KAŽEŠ SIR!

Island Pag Trail – Povratak na paške staze uz ovčicu Emili

“Say cheese and run!“ uzrečica je koju (pre)dugo nismo čuli, a sad ju napokon opet možemo uzviknuti i doživjeti punim plućima. Nakon dvije godine samoizolacije simpatična ovčica Emili ponovo vas raširenih ruku dočekuje na Pagu – na Island Pag trailu, utrci koja je već svojim prvim izdanjem oduševila i velike i male trkače.

 

Island Pag trail doživjela je tek jedno svoje izdanje, i to prije dvije godine i već tad je svojom zaraznom pozitivnom i luckastom pričom osvojila srca mnogih. Onda je uslijedio time out u kojem smo svi pokušavali prokljuviti kako funkcionirati u ova luda vremena. Sad se napokon omiljena ovčica Emili odvažila te se – sa svojim kolegama iz TZ Općine Kolan – hrabrija i iskusnija odlučila opet vas ugostiti u Kolanu.

 

Zaokruži datum!

U kalendaru možete napisati “cheese“ iznad subote, 30. travnja te pomalo početi buditi noge iz zimskog sna. Prijave za utrku otvorene su 21. veljače 2022. Do starta imate gotovo dva mjeseca, a za konačnu odluku imate vremena do 27. travnja.

Prijaviti se možete isključivo on-line putem, prijavnicom na stranici utrke. Prijava se smatra potpunom uplatom startnine isključivo na žiro račun organizatora. Prijave za dječju utrku Mini Emili obavljat će se isključivo putem e-maila: info@tzkolan-mandre.com.

Nećete se moći prijaviti na sam dan utrke na licu mjesta, ali zato ukoliko se prijavite i platite startninu do podneva 10. travnja, majica i finišerska medalja su vaše. Startne brojeve i pakete moći ćete podizati od 17 sati dan prije utrke pa do neposredno pred utrku.

 

Svi putevi vode na Sveti Vid

Ova utrka vodi vas na Sveti Vid, najviši otočki vrh s istoimenom crkvicom gore. Na taj 348 metara visok vidikovac popet ćete se stazom po izboru – kraćom naziva Blue ili duljom Green. Na “plavoj“ stazi dužine 11 kilometara imat ćete i 320 metara akumuliranog uspona, dok “zelena“ staza podrazumijeva 24 kilometra trčanja uz 570 metara penjanja za nagradni pogled koji puca na većinu otočnih naselja, kao i okolne otoke.

Obje dužine startaju u općini Kolan u 10 sati ujutro, sa ciljem na istom mjestu – najdulje u roku tri sata za kraću te pet sati za dužu utrku. Na ruti će biti dvije kontrolne točke za kraću, odnosno pet za dulju kategoriju. Za sigurniji osjećaj i mentalnu pripremu na stranici utrke možete proučiti profil staza te skinuti i GPX tragove – i za Green i za Blue.

 

Emili se posebno brine o najmlađima

Također, svoje će snage na ovom živahnom događaju moći odmjeriti i najmlađi i to na stazi Mini Emili koja će iznositi 1,8 kilometar. Njihov će start biti u 13 sati, nakon čega slijedi dodjela nagrada za sve kategorije… A svi klinci i klinceze s Mini Emili staze dobivaju dječje poklon pakete!

 

Čuva vas HGSS, ali čuvajte se i sami!

Na stazi će vas čuvati HGSS, u cilju vas od podne dočekati ručak, a 12 najboljih – po troje od svakog spola na svakoj stazi – bit će nagrađeno! Sve to uključeno je u iznos startnine.

Iznos startnine za stazu Blue je 140 kuna, za Green je 170, dok će mališani trčati za simboličnih 20 kuna.

Također, ne valja se u svemu oslanjati na spasilačku službu. Mislite i sami na svoju sigurnost te nikako ne zaboravite propisanu obveznu opremu jer bez nje nećete moći startati.

STRANICA UTRKE

PRIJAVE

FB STRANICA

PROMO tekst

 

Nema postova za prikaz