21K NETAKNUTOM PRIRODOM

Istrči Baranjski Ferivi polumaraton – Kopački Rit prostor je natopljen životom (a odsad i znojem)

Močvarni dom tisućama bioloških i stotinama ptičjih vrsta. Ptičji raj. Mistično mjesto povratka u prostor natopljen životom – samo su neki od brojnih epiteta kojima se okitio park prirode Kopački Rit. Između ostalog, već četvrtu godinu zaredom ova, jedna od najvećih europskih močvara dom je i Baranjskog Ferivi polumaratona.

 

Atletski klub “Slavonija-žito“ iz Osijeka domislio se iskoristiti prirodnu kulisu najveće unutarnje delte Dunava, za poligon polumaratona, kao i utrka još nekoliko dužina i opisa. Utrke na 21 i pet kilometara te poslovna štafeta i dječje utrke, startat će u nedjelju 22. rujna ispred dvorca Tikveš u samom Parku prirode.

Organizator je osigurao i  besplatni prijevoz autobusom na liniji Osijek – Kopački rit – Osijek. Također, nakon što su upoznali raznovrsnost biljnog i životinjskog svijeta, trčeći ovim prirodnim trokutom Dunava i Drave, polumaratoncima je osiguran i besplatan ručak. Uz to, organizator se pobrinuo i za dodatni gastronomski i zabavni sadržaj, a sve će natjecatelje (osim onih maloljetnih) u cilju dočekati hladno pivo.

 

Treća startnina za obitelj – gratis!

Ove su godine uvedene i neke novosti po pitanju kategorija. Osim što je utrka na pet kilometara namijenjena svima, bili profesionalni trkači ili rekreativci, ona je i obiteljska kategorija. To znači da se možeš prijaviti zajedno sa svojom obitelji, a za dvije plaćene startnine treću, obitelj dobiva gratis.

Štafetna utrka, također je novost te ju možeš trčati zajedno sa svojim prijateljima, partnerima ili kolegama u tročlanom timu te dionicama po pet kilometara za svakoga. Svi natjecatelji koji se prijave za ovu kategoriju do 31. kolovoza, dobit će i majicu s nazivom štafete.

Što se dječjih utrka tiče, one će se trčati po dobnim kategorijama, a time i u različitim dužinama. Za njih su prijave besplatne i obavaljaju se samo na dan utrke na prijavnom štandu. Bez obzira na to, mališani neće otići kući praznih ruku i svima im je osiguran startni paket.

 

Bez muke nema ni nagrade

Vremenski limit polumaratona je tri sata, ruta je kružna, a trkači i trkačice proći će dijelovima netaknute prirode kojima, inače, posjetitelji ne mogu pristupiti.

Polumaratonci će se, ipak, najviše pomučiti pa će za njih pogodnosti biti i najizdašnije. Tako će oni, osim ručka, zaslužiti i finišerske medalje, Adidas majicu te poklone sponzora, dok će za ostale startni paket uključivati majicu i sponzorske poklone. Samo će polumaraton, uz dječje utrke, imati i dobne kategorije. Ostale utrke boduju se samo u apsolutnom poretku po spolu. Uz to, štafeta se boduje kao “apsolutno mix“ odnosno ekipno u kombinacijama  – 2 muškarca + 1 žena ili 2 žene + 1 muškarac.

Što se nagrada tiče, također, samo polumaratonci – prvih pet među njima, osvojit će i novčane nagrade. Na utrci građana i štafeti “1/x“ prvih troje u muškoj i ženskoj (kao i mix) kategoriji, osvojit će medalju.

 

Drži se rokova i prištedi

Online prijave i plaćanje Internet bankarstvom traju do 13. rujna u 23:59 sati, ali moguće su i na dan utrke na štandovima prijavnog centra. Međutim, startni paket tada više nije zagarantiran, a plaća se isključivo gotovinom.

Požuri s PRIJAVOM jer nešto povoljniju startninu za polumaraton još uvijek možeš uloviti do 31. kolovoza. Ona od prvog do 13. rujna ponovno raste, a na dan utrke, 22. rujna bit će najskuplja u iznosu od 200 kuna. Za druge dvije utrke povoljnije startnine vrijede do zadnjeg roka za online prijave, 13. rujna, te poskupljuju samo na dan prijave.

Jedini rok s 31. kolovozom koji vrijedi za štafetnu utrku, vezan je uz majicu s nazivom štafete. Naime, ukoliko prijaviš tim do tog dana do 23:59 sati, organizator vam osigurava majice tražne veličine s natpisom “1/naziv ekipe“. Također, napominje se da besplatna startnina za trećeg člana obitelji, vrijedi isključivo u Obiteljskoj utrci te se ne može kombinirati s drugim utrkama.

SATNICA PROGRAMA:

Start / cilj – ispred dvorca Tikveš
08:00 h – otvaranje prijava
10:30 h – start 4. Baranjskog Ferivi polumaratona
10:50 h – start dječjih utrka
12:30 h – start utrke građana / Obiteljske utrke i štafete “1/x”

SLUŽBENA STRANICA UTRKE

FACEBOOK STRANICA

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz