Istrči Dugi Otok Trail – još samo nekoliko dana za prijavu

U plavo, zeleno i crveno “obojene“ su staze triju duljina – Bay Green, Cliff Blue i Red. One koji su više od vidika i guštanja, a manje od trka, očekuje i vožnja brodom otočkim arhipelagom. Stoga, 16. ožujak zaokružite crvenom u svojim kalendarima.

 

Odlučili se na 11, 24 ili 40 kilometara trkačkog obilaska otoka, organizator Mountain Traveller Croatia  pobrinuo se da ni jedna kategorija ne bude zakinuta za pogled na najljepše otočke znamenitosti. Ondje ćete na svakom kilometru zastati kako biste udahnuli dio otočke ljepote – od ishodišne i (do) ciljne točke – mjesta Sali, kroz stoljetne maslinike i polja, pored spomenika, crkvica i gradina te brojnih uvala poput Mira i Telašćice, koje su dio fenomena istoimenog parka prirode.

 

Otkrijte tajne uvala Telašćica i Mir, te imena Stene i Skrača

Uvala i slano jezero Mir ujedno će biti i krajnja točka najkraće Bay Green kategorije. S nje je za povratak na cijeli događaj u Sali, osigurana romantična vožnja brodom i uživanje u pogledu na otočki arhipelag.

Uvala Telaščica

Među neizostavnim lokacijama na ruti, naći će se i nadaleko poznati ogromni klifovi odnosno strmci, poznati kao dugootočke Stene. One se na najvišem dijelu otoka uspinju do visine od 160 metara nad morem, dok se u dubinu spuštaju i do 90 m. Organizator na ovom dijelu upozorava na oprez, kako vas otočka ljepotica ne bi navela na krivi korak jer staza vodi uz same litice.

Klifovi na Dugom Otoku

Još jedan, za ovaj otok jedinstveni fenomen koji se mora vidjeti jest lokalitet Skrača. Naime, ondje stoji “skamenjeno“ više od tisuću čovječuljaka. Radi se o specifičnim figurama sastavljenima od kamenja, a nastalima spontano od ruke prolaznika.

 

SLUŽBENA STRANICA UTRKE

 

Na 200 metara visokom otoku, nakupi se i do 1130 metara uspona

Kategorija Bay Green iznosit će nepunih 11 kilometara i 440 metara uspona, nešto makadama, nešto krša i malo asfalta. Startat će kao i ostale kategorije na rivi mjesta Sali. Također, natjecatelji večer prije ili na jutro utrke, mogu na prijavama predati tranzicijske vreće sa suhom i toplom odjećom za ugodniji povratak brodom, a koja će ih dočekati u uvali Mir.

Cliff Blue, kategorija duga gotovo 24 kilometra uz 690 metara uspona, startat će u subotu u 10 sati zajedno s kratkom kategorijom, a na startu će ih zagrijati ritam “tovareće mužike“. Kao i u ostalim kategorijama, okrijepnih stanica neće nedostajati.

Jezero Mir

Dok će za kraće dvije kategorije, najviši vrh na koji će se penjati biti Grpaščak od 146 metara nadmorske visine, za 40-kilometarsku “crvenu“ stazu najviša će točka iznositi 197 metara nadmorske visine. Te natjecatelje očekuje čak 1130 metara uspona, po makadamu, kroz krš i preko nešto asfalta

Kategorija Red starta isti dan u osam sati ujutro.

Maratonska staza Dugog Otoka omogućit će natjecateljima da upoznaju predjele koje dosad nisu. Organizator im je pripremio vrlo uzbudljivu stazu koja će imati lakših, ali i izazovnih i zahtjevnih dijelova.

Stanovnici mjesta Sali zaštitnici su rock glazbe i čuvari svojih trailera

S povratkom na trail manifestaciju, sve sudionike će dočekati ručak i finišerske medalje oko vrata. Nakon utrke, u večernjim satima održati će se tulum. Kako je Sali poznat po ludim feštama poput Saljske užance, a njegovi nadasve talentirani žitelji kao zaštitnici rock glazbe, ostaje samo za nagađati kakva ludnica očekuje svakog tko se prijavi na ovu utrku.

U svakom slučaju, možete biti sigurni da ćete biti maženi i paženi jer su Dugootočani posve specifični ljudi, a ovo je utrka s najvećim brojem domaćih volontera koji joj daju podršku. Kao što joj podršku daju i pokrovitelji Općina Sali, PP Telašćica i TZ Dugi Otok.

 

 

Sali – ribarska luka

PROMO tekst

- Marketing -

Nema postova za prikaz