OVE GODINE I POLUMARATON!

Istrči Zadar Night Run, ove godine i noćni polumaraton

Ove godine po prvi put trkači imaju izbor trčati polumaraton, 10 km, 5 km ili 2.5 km. Sport&Moda Zadar Night Run je utrka za djecu i odrasle, početnike i vrhunske trkače, muškarce i žene – Zadar Night Run je utrka za SVE!

 

Očekuje se 2000 trkača što garantira vrhunski trkački spektakl u Zadru. Podsjećamo, Zadar Night Run je cestovna utrka u poznatoj i dokazano kvalitetnoj organizaciji Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar, a start je u Foši ispred Gradskih vrata. Utrka je noćna, start je točno u 21 sat, a datum je 13. travnja 2019.

Trkači pri prijavi (kao i prijašnjih godina) biraju utrku 2.5 km (jedan krug oko grada), 5 km (dva kruga) ili 10 km (četiri kruga), a velika ovogodišnja novina je polumaraton, utrka na 21,097 metara, sa spektakularnom stazom uz more.

Atraktivnost startne zone i staze, energija, glazba, svjetlosni efekti i niz drugih elemenata oduševljavaju trkače iz godine u godinu i mislimo da imamo formulu koja će Sport&Moda Zadar Night Run 2019 učiniti za trkače i ove godine događajem o kojem će se pričati i kojeg ne smiju propustiti!

– Veliki broj trkača nas već duže vrijeme pita za noćni polumaraton i evo ove godine smo odlučili organizirati i tu utrku u sklopu Zadar Night Runa. Bit će to najatraktivnija staza polumaratona u regiji (od poluotoka prema zapadu grada i natrag). Staza je potpuno ravna i gotovo 90% staze prati morsku obalu što garantira vrhunski doživljaj za trkače a i dobre rezultate (što je za sve trkače, a pogotovo rekreativce uvijek veliki plus). Posljednjih 5 km staze čine dva kruga oko Poluotoka što smatramo dodatnim impulsom za trkače! Želja nam je da za trkače koji započinju svoju ozbiljniju trkačku priču, baš Zadar Night Run bude prvo polumaratonsko iskustvo. Kroz ovih pet godina utrke primijetili smo da trkači rastu zajedno s utrkom, pa oni koji su u prvim godinama trčali 2.5 km prešli su na 5 km, oni sa 5 km na 10 km, a sad je vrijeme i za korak dalje – polumaraton!

Utrka je postala motivator za naše sugrađane i na to smo posebno ponosni! Očekujemo da na prvi Zadar Night Run Halfmarathon dođe i veliki broj trkača iz drugih gradova Lijepe naše, ali i iz drugih država, kazali su organizatori dodajući kako su osigurali za sve trkače vrijedne poklone sponzora te se nadaju pružiti ljudima čisti užitak sudjelovanja u natjecanju.

– Golemo iskustvo koje smo stekli kroz posljednje godine organizacije utrka u regiji daje nam samopouzdanje da možemo napraviti još veći projekt. Naravno, ovakva velika organizacija zahtjeva i pomoć sa strane pa se zahvaljujemo Uredu gradonačelnika i Gradu Zadru na velikoj pomoći u organizaciji utrke. Prepoznali su nas kao događaj koji na pravi način promovira ime Grada Zadra! – rekao je Jure Šango, osnivač Škole trčanja Zadar te glavni organizator utrke Zadar Night Run.

Sport&Moda Zadar Night Run će se održati 13. 4. 2019. sa startom u 21:00 h.

Za sudjelovanje na utrci Sport&Moda Zadar Night Run 2018 dovoljno je popuniti prijavu na www.ZadarNight.Run i uplatiti startninu.

Vidimo se u Zadru!

 

PROMO tekst

 

Nema postova za prikaz